Bandić potpisao Ugovor o sufinanciranju rada Zavoda za promet HAZU-a

FOTO: Zagreb.hr
Strategijsko i kontinuirano planiranje prometne infrastrukture.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Palači HAZU-a na Zrinjevcu potpisali su Ugovor o sufinanciranju rada Zavoda za promet HAZU-a.

Riječ je o Ugovoru prema kojem će Grad Zagreb sufinancirati osnivanje Zavoda za promet u okviru Akademije sa 570 000 kuna za ovu godinu, a radi osiguravanja neophodnih znanstveno-istraživačkih resursa za sveobuhvatno i sustavno planiranje dugoročnog razvoja prometne mreže i operative u Zagrebu.

“Zavod za promet je važan našoj Akademiji i Gradu Zagrebu zbog strategijskoga i kontinuiranog planiranja prometne infrastrukture koja je nužna za napredak i razvoj svake urbane sredine. Zahvaljujem gradonačelniku Bandiću i njegovim suradnicima na podršci koju su uvijek pružali našemu radu”, rekao je predsjednik Akademije Zvonko Kusić.

Gradonačelnik Bandić je naglasio da se ovaj Ugovor priprema već nekoliko mjeseci te da je Grad Zagreb s još osam gradova u Hrvatskoj pomogao osnivanje ove institucije.

“Čast mi je danas biti u krovnoj kući znanosti i kulture u Hrvatskoj, ovdje se bistri hrvatska prošlost, sadašnjost i budućnost. Za početak ćemo zaposliti troje ljudi, a Zavod će surađivati usko s našim uredima i Odjelom za promet Gradskog Ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Ovi ljudi iza sebe imaju tradiciju uspješnih projekata koji su na dobrobit ovoga grada i ove zemlje uspješno realizirani. Svjedoci smo nedavnog otvorenja novog terminala Zračne luke u Zagrebu čiji su autori akademici HAZU-a, a bez doprinosa radionica HAZU-a bili bismo neizmjerno siromašnije društvo.

Uvjeren sam da je prometna sadašnjost i budućnost našeg grada, sinergijom institucija poput Zavoda za promet HAZU-a i Prometnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u sigurnim i stručnim rukama, poručio je gradonačelnik Bandić.


Komentari