BANDIĆ POTPISAO SPORAZUM: Tramvaj će konačno voziti i do Dugava

ZET

Ovaj projekt težak je  510 milijuna kuna,  a aplicirat će za sufinanciranje sredstvima iz EU fondova.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i član Uprave Hrvatskih cesta Josip Draženović potpisali su u petak Sporazum o suradnji na izgradnju prijelaza preko Ranžirnog kolodvora i rekonstrukcije Sarajevske ulice s izgradnjom tramvajske pruge.

“Danas stavljamo točku na “i” ovog sporazuma kako bi se moglo ići u operativno provođenje tog izuzetno bitnog prometnog projekta za Zagreb i Hrvatsku”, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Naime, svrha projekta je povezivanje autoceste Zagreb – Sisak (čiji su radovi u tijeku) s mrežom gradskih prometnica. To je novi spoj sa zračnom lukom i Velikom Goricom, odnosno novi južni ulaz u grad spojen na zaobilaznicu i mrežu autocesta. Radi se o direktnom spoju autoceste Zagreb-Sisak sa Zagrebom, od budućeg nadvožnjaka preko ranžirnog kolodvora do Avenije Dubrovnik i mosta Mladosti, piše Index. Između ostalog, cilj je proširenje tramvajske mreže do ranžirnog kolodvora i povezivanje novozagrebačkih naselja ekološki prihvatljivim javnim gradskim prijevozom.

 

Projekt se planira prijaviti na sufinanciranje sredstvima iz EU fondova uz podršku Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Za potrebe prijave i realizacije projekta na taj način potrebno je bilo objediniti dijelove zahvata u nadležnosti oba investitora u jednu funkcionalnu cjelinu i formalnim sklapanjem sporazuma o suradnji na projektu.


Komentari