Bandić poslao želje i pozdrave učenicima ususret školskoj godini: Hvali se novim i obnovljenim školskim zgradama i dvoranama

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U povodu početka nastavne godine, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zaželio je učenicama i učenicima, roditeljima, učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima i svim drugim prosvjetnim djelatnicama i djelatnicima puno uspjeha, radosti i smijeha.

Bandić kaže da povratak u školske klupe donosi nove obveze i usvajanje novih znanja, ali i susrete s prijateljima, učiteljima i nastavnicima, radost učenja, druženja i zajedništva, koji nažalost, ove školske godine neće biti onakvi kakve su priželjkivali i na kakve su navikli.

Podsjeća da je ova školska godina, baš kao i prethodna, opterećena epidemijom bolesti COVID-19 i posljedicama potresa, te će zabavu, igru i druženja ove školske godine, makar na njezinu početku, zamijeniti održavanje fizičke distancije i strogo praćenje epidemioloških uputa.

“Ipak svi ste vi, izuzev naših najmlađih školaraca – prvašića, već iskusili donedavno nezamislivo, situaciju u kojoj su svakodnevni boravak, učenje i igra u školi te nastava s najdražom učiteljicom i najdražim učiteljem zamijenjena računalom i televizorom u vlastitome domu i nastavom na daljinu. I uspjeli ste!. Preživjeli ste drugačiji vid nastave i nikad dotad doživljene izazove i uspješno ste završili proteklu školsku godinu unatoč svim nedaćama s kojima je bila prožeta”, kaže im Bandić.

Siguran je da ih je to iskustvo učinilo jačima i boljima te vjeruje da će im pomoći da budu spremni na nove i nepredvidive izazove koji su pred svima nama u novoj školskoj godini.

“Mnoge od vas čekaju nove ili obnovljene školske zgrade, dvorane, učionice te nova oprema, a neki od vas ove će školske godine nastavu, nažalost, pohađati na drugoj adresi, u školi koja nije vaša matična. Svima vama nastojimo osigurati što bolje uvjete za kvalitetno obrazovanje koji će vas poticati na izvrsnost, stjecanje, usvajanje, prenošenje i primjenu znanja i vještina, kulturnih i umjetničkih vrijednosti, zdravog življenja i demokratskih načela – solidarnosti, dobrote, tolerancije i poštenja”, ističe Bandić.

Podsjeća kako je Grad Zagreb i ove školske godine osigurao besplatne udžbenike i druge obrazovne materijale za sve svoje osnovnoškolce i srednjoškolce, te je svim školama osigurao zaštitne maske, dezinfekcijska sredstva i drugu zaštitnu opremu.

Ističe i kako se u osnovne škole Grada Zagreba i ove godine upisuje više od 8000 prvašića kojima je ovo prvi susret sa školom, s novim uzbuđenjima i novim prijateljima. Najmlađe učenice i učenike Bandić osobito moli za oprez na putu do škole i na povratku kući te da pozorno prate prometne znakove i signalizaciju i da se drže uputa roditelja i učitelja. Također apelira na vozače da budu još pažljiviji, smanje brzinu te tako svi zajedno čuvamo naše najmlađe.


Komentari