Bandić pompozno najavio da će Zagreb dobiti nove tramvaje, a nisu otplaćeni ni oni stari 15 godina!?

Foto: Facebook

Gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je kod predstavljanja niskopodnog tramvaja tvrtke Končar koji će isporučiti u Latviju, rekao da će Zagreb dobiti 60 novih.

Vrijednost dva ugovora za tramvaje koji idu u Latviju iznosi oko 18 milijuna eura.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da nije napravljeno još 60 niskopodnih tramvaja koje su obećali Zagrepčanima, a da je o tome razgovarao i s predsjednikom Uprave Končara Gordanom Kolakom i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

“Nadam se da će premijer, ministar financija, predsjednik Uprave Končara i gradonačelnik Zagreba sa svojim timovima, završiti taj projekt 60 niskopodnih tramvaja, kako bi nedjeljom uštedjeli 30 posto energije na zagrebačkim ulicama”, izjavio je Bandić, koji očekuje da bi se tih 60 tramvaja moglo napraviti u iduće četiri godine.

U metropoli bi se kvaliteta javnog prijevoza očigledno trebala promijeniti, ali od toga zasad ništa. Zagreb trese afera s Mirogoja, a doznaje se još jedan detalj.


Kako je saznao Dnevnik Nove TV, još uvijek nije isplaćeno 20-ak tramvaja koji su kupljeni prije 15 godina. Za to će se isplaćivati rate kredita još čak tri godine.

“Tramvaji voze brzinom kao što su nekad vozili dok su ga vukli konji, doslovno je brzina 13 do 16 kilometara”, rekao je Renato Petek.

Komentari

loading...