SASTANAK BANDIĆA, PANENIĆA I BOBANA: Razgovor o očuvanju i održavanju Imunološkog zavoda

Zagreb.hr

Razgovor o Imunološkom nastavlja se za dva tjedna.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ministar gospodarstva Tomislav Panenić i predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Tomislav Boban, sastali su se danas, u Gradskoj upravi, radi partnerskog dogovora na temu očuvanja i dugoročne održivosti Imunološkog zavoda.
S obzirom na strateški značaj Imunološkog zavoda za Republiku Hrvatsku i Grad Zagreb podsjećamo da je Grad Zagreb, kao jedan od vjerovnika, deblokirao račun Imunološkog zavoda, čime je trenutačno spriječeno pokretanje stečajnog postupka.
U kratkoj diskusiji Grad Zagreb je ostao na početnim pozicijama u vezi s rješavanjem problematike Imunološkog zavoda istaknutih u Pismu namjere gradonačelnika Grada Zagreba od 30. siječnja 2014.

Predloženo je osnivanje operativne radne skupine što bi ju činili predstavnici Grada Zagreba, Ministarstva gospodarstva, Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i drugih nadležnih institucija radi analiziranja postojećeg stanja i utvrđivanja modela za osiguravanje opstojnost Imunološkog zavoda.
Na istu temu je dogovoren novi sastanak koji će se održati za dva tjedna u Državnome uredu za upravljanje državnom imovinom, a krajem mjeseca očekuje se i održavanje Skupštine društva Imunološki zavod d.d.


Komentari