BANDIĆ OVOM IZJAVOM RAZBJESNIO ZAKUPCE: Bernardić stao u njihovu obranu i dobio odbijenicu

skupština
skupstina.zagreb.hr

Žustra rasprava Bernardića i Bnadića zbog zakupaca na Tržnici Borongaj.

Zakupci već tjednima prosvjeduju jer se protive premještanju štandova. U njihovu obranu stao je čelni čovjek zagrebačkog SDP-a.  Bernardić je Bandiću pokazao peticiju s preko tisuću potpisa protiv zatvaranja tržnice, zatim je zatražio da tržnica tamo ostane te da se i uredi.

“Moj je prijedlog da oni ostanu tamo jer to je na neki način tradicijsko mjesto prodaje u Zagrebu. Predlažem da im se to mjesto uredi novim i lijepim kućicama na ponos Grada. Sasvim sam siguran da se taj problem može riješiti. Neka obrtnici ostanu, jer to su ljudi koji pošteno plaćaju ovoj državi porez kako bi prehranili svoje obitelji”, kazao je Davor Bernardić i izazvao pravu lavinu kod Bandića.

“To izgleda gore od čerge”

“Što vi zagovarate čerge po Gradu? To izgleda gore od čerge! Nemojte to podupirati, raditi i poticati anarhiju. Sijete strah, to nije dobro – oštro je uputio potpredsjedniku Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić.

” Ja sam s tim ljudima tri puta razgovarao! Uređuju se Svetice, Balon je otišao, Domagoj ide, nema ćevapa, nema cirkusa, nama ni buvljaka tamo. Od 1.7. ovisno gdje stanuju trgovci s Borongaja dobiti će štand i neka rade. Tamo više toga nema!”, kazao je gradonačelnik, piše zagrebancija.com.

Bandić je naveo i kako u Zagrebu ima previše buvljaka i tako razljutio članove Facebook grupe “Ne damo Tržnicu Borongaj”.

Imamo buvljak srijedom na Jakuševcu. Nedjeljom imamo auto sajam na Jakuševcu, i tražiti ćemo pored Jakuševca na istoku i zapadu, dva mjesta gdje ćemo organizirati, sa svim pratećim sadržajima, da se organiziraju dva buvljaka. Ali ne kapilarno po gradu, gdje ‘ko padne!”

 

 

Zakupci na tržnici Borongaj ljute se na zagrebačkog gradonačelnika jer ih naziva buvljakom.

trznica borongaj

S te lokacije miče se i autoškola. Bernardić mu zamjera što se o tome nije ranije obavjestilo zakupce.

“Ako je i postojao ikakav prijedlog ili intencija da ih se makne od tamo, onda je to trebalo napraviti na vrijeme, s njima u dogovoru, a ne preko noći ” , zavapio  je Bernardić.

Bez obzira na to gradonačelnik je odlučan u sprovođenju svog nauma.

-“Uz dužno štovanje prema svim tim ljudima, svakog ćemo čovjeka pojedinačno zbrinuti. Nitko neće ostati bez kruha – poručio je gradonačelnik. Svaka promjena ljude šokira, no prisjetimo se kako su prije 20 godina upravo ovi štandovi bili preseljeni s autobusnog kolodvora uz jednako glasne proteste.”

>>>BERNARDIĆ SPAŠAVA TRŽNICU BORONGAJ: ‘Imamo peticiju s više od tisuću potpisa’

>>>UKLANJA SE TRŽNICA NA BORONGAJU! Zakupci poručili Bandiću: ‘Mičete sve od čega građani imaju koristi!’

>>>VELIKI IGRAČI ZAPIKIRALI BRANIMIRAC: Na mjesto tržnice, dolazi NAJVEĆI PROTIVNIK McDonald’s restorana?


Komentari