BANDIĆ OTIŠAO KORAK DALJE: Uz bazu psećih fekalija želi i odred MUP-a za ljubimce

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Da bi vlasnicima mogao naplatiti kaznu za ostavljanje izmeta svojih ljubimaca na ulicama grada, Bandić je najavio osnivanje javne baze fekalija zagrebačkih pasa.

Otišao je sad i korak dalje pa je Zagrebu obećao policiju za životinje.

Po uzoru na američke gradove, u kojima je ovakva policija već desetljećima normalna pojava, gradonačelnik Milan Bandić Hrvatsku bi, osnivanjem odreda MUP-a za ljubimce, smjestio na posebno mjesto karte Europe jer, uz nju, samo u Njemačkoj i Nizozemskoj od zemalja Starog kontinenta životinje imaju svoje zaštitnike u uniformama, piše Večernji list.

“Tek nam slijede sastanci na kojima ćemo se dogovoriti kako ćemo organizirati ljude. Trebamo vidjeti hoćemo li preusmjeriti određene komunalne redare, koliko će nam vozila trebati, a moramo vidjeti i zakonske okvire u kojima možemo djelovati”, objasnio je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba, pod koji pripada i Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu, kamo bi se ljubimci koje bi policija oduzela trebali smještati.

Opasnosti od napučenosti skloništa nema, uvjerava Skok, jer i sad se neodgovornim vlasnicima životinje oduzimaju, samo što to trenutačno, po Zakonu o zaštiti životinja, može učiniti samo Veterinarska inspekcija.

>>>HRVATSKE TRIVIJALNOSTI: Zagreb se bavi psećim izmetima, a škole, bolnice i vrtići stoje derutni


Komentari