BANDIĆ ORGANIZIRAO TAJNU SJEDNICU: Ide se u novo veliko zaduženje? Skupštinar tvrdi: ‘Drugi motivi su u pitanju’

skupstina.zagreb.hr

“Temu nitko nije rekao zastupnicima. Materijale nismo dobili. Dolazimo na slijepo. Možemo pretpostaviti da je riječ o jamstvu Grada Zagreba prema ZGH za zaduživanje”, kazao je Etlinger.

Predsjednik odbora za mladež u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, SDP-ovac, Dominik Etlinger, objavio je zanimljiv dokument na svojoj službenoj Facebook stranici. Naime, priložio je fotografiju dokumenta na kojemu piše kako će se u srijedu 8. lipnja u 9 sati održati posebna sjednica u potpunosti zatvorena za javnost. Sjednica je zatvorena jer kako piše u dokumentu, sadrži povjerljive informacije i označen je kao poslovna tajna. Sjednicu je sazvao gradonačelnik Milan Bandić.

Zanimljivo je kako ni sami zastupnici nemaju ideje zašto je sjednica sazvana niti koja bi mogla biti tema, no, Etlinger nagađa kako će biti govora o jamstvu Grada Zagreba prema Holdingu za zaduživanje kako bi se refinancirali 300 milijuna eura obveznica.

FACEBOOK: DOMINIK ETLINGER
FACEBOOK: DOMINIK ETLINGER

“Temu nitko nije rekao zastupnicima. Materijale nismo dobili. Dolazimo na slijepo. Možemo pretpostaviti da je riječ o jamstvu Grada Zagreba prema ZGH za zaduživanje kako bi refinancirali 300 milijuna eura obveznica. No, više se ne poziva na Zakon o tržištu kapitala kao prilikom posljednje “tajne” sjednice. Nakon te prve sjednice pričao sam s nekoliko pravnika i više od nekoliko brokera koji su svi bili složni oko toga da tajnost za informacije koje smo na sjednici dobili apsolutno nije nužna. Ne vjerujem ni da sada ima potrebe za time, motivi su vjerojatno neki drugi”, kazao je Dominik Etlinger

Etlinger, inače po struci ekonomist te predsjednik Odbora za mladež, član Odbora za zaštitu okoliša i član Gradske koordinacije za ljudska prava, je i ranije obavještavao javnost kada bi se nešto kuhalo u Skupštini, pa je tako i uoči ostavke Darnika Kosora na mjesto predsjednika Skupštine, bila održana još jedna tajna sjednica, a SDP-ovac je i tada objavio dokument sličan ovome.

>>> NEŠTO SE DOGAĐA U GRADSKOJ SKUPŠTINI: Sazvala se tajna sjednica, dio zastupnika zbunjen (FOTO)


Komentari