GRADONAČELNIK ODLUČIO: Bez obzira na rebalans financirati će udžbenike (VIDEO)

Facebook/Milan Bandić

Kada je Gradska skupština odbila prihvatiti rebalans proračuna, gradonačelnik Milan Bandić je, sukladno ovlastima koje ima, napravio njegovu preraspodjelu te osigurao 35 milijuna kuna za kupnju srednjoškolskih udžbenika. 

Uz gradski ured za obrazovanje, sport i kulturu koji je preraspodjelom dobio čak 59 milijuna kuna više nego što je to bilo osigurano proračunom, od ove preraspodjele je profitirao još jedino njegov ured. Ured gradonačelnika će imati do kraja godine dva milijuna kuna više na raspololaganju nego što je to bilo predviđeno, a Stručna služba gradonačelnika 251 tisuću kuna više. No, zato su svi drugi uredi ovom preraspodjelom izgubili, a najviše je definitivno izgubio ured za gospodarstvo i poduzetništvo i to nevjerojatnih 35 milijuna kuna!

Spomenimo kako su u tom uredu bili planirani neki projekti Sandre Švaljek o čemu je ona govorila na zadnjoj sjednici Skupštine izrazivši nadu kako projekt energetske obnove fasada neće samo radi nje biti zaustavljen. Nada joj je, očito, bila uzaludna. Kao najveći pobjednik iz svega ovoga je izašao Ured za obrazovanje, šport i kulturu kojeg vodi Ivica Lovrić, odnedavno Bandićeva desna politička ruka.

 

Komentari

loading...