BANDIĆA RAZLJUTILO PITANJE O BRITANCU: ‘Isprovociran sam, to su mali sitni kokošari’

wiki

Gradonačelnik Bandić progovorio je o situaciji na Britancu.

Nedavno je javnost razljutila priča o micanju pojednihih objekata s Britanskog trga, a sve je prokomentirao i Milan Bandić. Pitanje o odluci o neproduljenju ugovora o zakupu pojedinim zakupcima na zagrebačkom Britanskom trgu gradonačelnik nije baš dočekao otvorenih ruku.

“Jeste vidjeli na što liči Ilički plac kad se tamo prođe subotom predvečer, ili nekim drugim danom u tjednu. Kablovi od struje vise kao u Kozari putevima prije legalizacije, a s druge strane podsjeća na sajmište u Jakuševcu. Isprovociran sam i puno sam rekao, ali neka se čuje. Vi drugi put provjerite neke informacije prije nego što počnete širiti statuse na Facebooku. Posrijedi je uvijek privatni interes, nemam ja ništa protiv privatnog interesa, ali partnerstvo podrazumijeva da se poštuju pravila igre. Ponovit ću da sajmište na Jakuševcu nikada neće biti Ilički plac, a Ilički plac nikada neće biti sajmište na Jakuševcu”, izjavio je Milan bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Kako bi napokon razjasnio cijelu situaciju, Bandić je progovorio o razlozima micanja pojedinih privatnika s ovog prostora, piše Zagrebancija.

“To je kao da ja vas pozovem u svoju kuću i vi se zaljubite u moju ženu i ljubav se rodi, ali to se ne može dogoditi jer mene Vesna voli. Ali s druge strane, bez obzira što me voli ja ne smijem svakog pozivati u svoj dom. Ja njoj vjerujem, ali bolje da vodim računa koga zovem u kuću. Zaključno, mi privatniku damo terasu određene kvadrature, on prvo prekrši pravilo pa pijaču nosi preko ceste, zatim napravi to da ilegalno proširi terasu za jednu trećinu i to ne plaća to gradu. Znači krade. To se zove lopov. I za kraj još izbuši rupu, spoji struju i vodu i napravi šank. Ali to nije sve, jer kad je vidio da gradonačelnik šuti on još i kućicu napravi“, dodao je zagrebački gradonačelnik.

Milan Bandić navodi da će se za sve one koji su do sada nepropisno prodavali robu poput mesnih proizvoda na Britanskom trgu, koji slovi kao mjesto račvanja elitnih zagrebačkih naselja stanovnika dubljeg džepa, pronaći zamjensko rješenje na mjestima poput Ciglane, okretišta Dubec i Kustošije, a za one koji su nanijeli veću novčanu štetu ilegalnim uzurpiranjem gradskog prostora gradonačelnik ima jasno mišljenje.

“Na Britanskom trgu postoji jedan bunar kojeg smo zatrpali i mislimo ga uskoro reaktivirati. O takvim pitanjima ja razmišljam, a ne jesam li potjerao nekoga tko nije partner Zagreba i pokrada grad, To su jednostavno mali sitni kokošari“, zaključio je Bandić.

>>> PROSVJED ZA OSTANAK OBRTNIKA NA BRITANCU: ‘Britanac nije vaš, naš je, mi smo građani’

>>> BORBA ZA BRITANAC TEK POČINJE! VAPAJ OBRTNIKA: ‘Direktor tržnica pobjegao je na more!’

 


Komentari