Bandić: ‘Od Zagreba smo napravili istinsku europsku metropolu, otvorenu poput Beča’

Facebook/Milan Bandić

 Bandić je odgovorio na komentare koji ga optužuju da je to samo predizborni trik, piše Zagrebancija.

Gradonačelnik Milan Bandić 27. veljače, podnio je prijedlog za promjenu Statuta Grada Zagreba, u kojem predlaže uvođenje zastupnika nacionalnih manjina u Gradsku skupštinu.

Zagrebački gradonačelnik odgovorio je i na optužbe da je riječ o predizbornom triku.

“Moj najveći projekt, koji sam napravio u zadnjih 17 godina, nisu samo projekti koje smo realizirali sa našim sugrađanima, već smo od Zagreba napravili istinsku europsku metropolu, otvorenu poput Beča, multikulturalnu, multietičnu i multikonfesionalnu. Izražavamo samo primjenu zakona koji vrijedi i u Saboru.


U Hrvatskom saboru imamo osam pripadnika nacionalnih manjina. Po ovom prijedlogu, koji sam inicirao, sukladno zakonu, u Gradskoj skupštini bi bilo šest. To je civilizacijski iskorak. Ako to zastupnici budu prepoznali i potvrdili bit će, ako ne bude, bio je vrijedan pokušaj. Ali jednog dana ćemo to napraviti ili sad ili poslije izbora.

Ja mislim da će to biti odraz raspoloženja Zagrepčana, a Zagrepčani su topli ljudi koji integriraju, koji pozitivno emitiraju i koji su na civilizacijskoj razini razvijenih europskih metropola”, objasnio je Bandić.

Komentari