Bandić objavio koji će biti kriteriji za dodjelu stanova pogođenima potresom: ‘Neće biti švercanja!’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je danas konferenciju za novinare u vezi epidemije koronavirusa u Zagrebu.

“Nažalost, moram krenuti sa nečim što nismo očekivali, da se izrazi sućut obitelji poginulog sugrađanina. To se dogodilo u deset sati, stupit ćemo u kontakt s obitelji, svi smo potreseni”, rekao je na početku Bandić.

“Zagreb živi kao i Hrvatska. Danas je točno 50. dan kad je evidentiran prvi sugrađanin pozitivan na Covid 19. Zagreb tri tjedna živi od potresa. I prigoda je opet se zahvaliti svima u Hrvatskoj, a posebno našim ljudima u Gradu jer imamo dva neprijatelja”, dodao je Bandić.

“Vidjeli ste da je doktorica Šikić rekla optimističnu cifru, postotak pozitivnih na Covid u odnosu na tesitirane iznosi samo 3 posto. To ne znači da se možemo opustiti, moramo biti još discipliraniji, još samo discipliraniji, čuvati zdravlje svakog našeg čovjeka u gradu”, rekao je Bandić.

Bandić je govorio o gradskim stanovima i koji će biti kriteriji za dodjelu. “Grad raspolaže trenutno sa 44 slobodna stana. I država ima negdje toliko. Ovih dana je zadaća da se napravi anketa, ljudi koji su u Cvjetnom naselju, njih je oko 600, njihov socijalni status će biti inkoporiran u pravila. Imovinski cenzus, broj članova obitelji i nedajbog, bolest u obitelji. Na tragu toga će se napraviti lista”, rekao je Bandić.

“Moramo voditi računa da se ne bi netko prošvercao, provukao mimo tih pravila”, dodao je Bandić.


Komentari