Bandić o stanju u Hrvatskoj: ‘Da se danas Tuđman digne, bio bi razočaran’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i nositelj liste u II. izbornoj jedinici Milan Bandić u subotu je pozvao građane da izađu na izbore i glasaju “za vrijednosti rada, solidarnosti i zajedništva, za sposobne, a ne za podobne, za djela a ne za slatka obećanja” i bit će im bolje.

Na predstavljanju i druženju s njim i drugim kandidatima njegove stranke u Gradu mladih u zagrebačkoj Dubravi, gradonačelnik Zagreba Bandić je rekao kako građanima žele poručiti da ono što rade u Gradu Zagrebu ovih zadnjih 20 godina, po principu rada, solidarnosti i zajedništva, nude cijeloj Hrvatskoj.

“Nudimo Hrvatskoj europski Zagreb za europsku Hrvatsku”, poručio je i objasnio da je to pozitivan prirodni prirast, najveća stopa zaposlenosti, najbolji obrazovni standard, najosjetljivija europska metropola, socijalna, te najsigurniji europski grad.

Tvrdi da 30 godina imamo “duopol Hrvatske koji se mijenja svake četiri godine, a Hrvatska sve više tone na ljestvici Eurostata i svih analitičkih časopisa i uglednih listova koji prate gospodarski razvoj europskih zemalja”.

“Hrvatska je od 60 zemalja, 60. po konkurentnosti, bez prave industrijske politike, bez prave politike regionalnog razvoja, bez hrvatske politike financijskog sektora, bez hrvatske politike javnog sektora, bez hrvatske monetarne politike. Mi imamo najprofitabilnije banke, a zadnji smo po konkurentnosti i gospodarstvu.

I zato u nedjelju pozivam ne samo sugrađane u gradu Zagrebu nego građane diljem Lijepe naše da iziđu na izbore i promijene. Da glasaju za ono što jedino može Hrvatsku spasiti – a to je rad, solidarnost i zajedništvo”, poručio je Bandić.

“Da se danas Tuđman digne, bio bi razočaran”

Rekao je da je to upravo ono što je prvi predsjednik Republike Franjo Tuđman 1990. demonstrirao kad je okupio sve hrvatske ljude i građane RH koji su je smatrali svojom domovinom, uzeli su pušku u ruku, rame pod rame, i lijevi i desni, i oni iz centra i obranili slobodnu i demokratsku Hrvatsku.

“Da se danas Tuđman digne, bio bi razočaran jer nije ostalo ništa ni od rada, na razini Hrvatske, ni od solidarnosti ni od zajedništva”, istaknuo je Bandić.

Naglasio je i kako Hrvatska vapi za liderima koji mogu donijeti odluku i koji mogu tu odluku realizirati, Hrvatska takvih ljudi nema.

Osvrnuo se i na aktualnu situaciju, pa kaže da već “pet dana bauk testiranja ili netestiranja kruži Hrvatskom – to je najvažnija vijest”, zabavljaju narod s efemernim i minornim stvarima, umjesto da riješavamo glavne ljudske probleme.

Na današnjem predstavljanju kandidata Stranke rada i solidarnosti s liste u II. izbornoj jedinici, uplaćeno je i 20.000 kuna u stranački fond za Zagrepčane stradale u potresu. Riječ je donaciji stranačkih organizacija iz Gornje i Donje Dubrave, koje su uplatile po 10.000 kuna.

Bandić je najavio da će novcem koji su u njegovoj stranci dosad prikupili za stradale u potresu, a riječ je o 170.000 kuna, u cijelosti obnoviti sedam kuća ili stanova najpotrebitijih obitelji, a to su one koje imaju jednu nekretninu, puno djece, nemaju primanja.


Komentari