Bandić o ‘Manhattanu’: ‘Ne treba meni nikakva potvrda, pa nisam ja žmigavac!’

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

U srijedu, na dan početka ponovljene javne rasprave o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Zagreba, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da građanima i struci koji se protive izmjenama GUP-a “ne preostaje” ništa drugo nego da prosvjeduju, piše N1 televizija.

“To je demokracija. A što njima drugo preostaje? Demokracija je način života. Imat će priliku da svoj stav kažu na javnoj raspravi”, rekao je Bandić na pitanje jesu li izmjene GUP-a opravdane.

Bandić je rekao kako mu za izmještanje zagrebačkog Hipodroma “ne treba nikakva potvrda” Gradskog ureda za sport i mlade. “Ja itekako znam svoj posao. Nek se ne miješaju u moj posao. Ja nisam žmigavac, ja sam gradonačelnik Zagreba. Sve ovo što rade, rade zato što nisu na mom mjestu”, kazao je Bandić.

Podsjećamo, u raspravi o izmjenama i dopunama GUP-a Grada Zagreba građani mogu sudjelovati putem pisanih komentara, a mogu se očitovati samo o dijelovima koji su izmijenjeni u odnosu na prijedlog iz 2017. godine.

Konačni prijedlog izmjena i dopuna GUP-a, za koji je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić početkom srpnja pokušao dobiti potporu zastupnika Gradske skupštine, naći će se na javnoj raspravi od danas pa do 14. kolovoza.

Izglasavanje izmjena GUP-a omogućilo bi, između ostaloga, gradnju “zagrebačkog Manhatanna”, koju je zaustavilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja kada je odbilo dati suglasnost izmjenama jer nisu bile usklađene s Prostornim planom Grada Zagreba.


Komentari