Bandić o koronavirusu u staračkom domu u Zagrebu: ‘Mi smo u prijelomnoj situaciji, ne bih želio nikoga stigmatizirati’

Foto: Josip Regovic / POOL / PIXSELL / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je danas na konferenciji za novinare slučaj proboja koronavirusa u jedan od privatnih staračkih domova u Zagrebu.

“Mi smo u prelomnoj situaciji”, rekao je Bandić dodavši kako su “domovi za starije koje Grad Zagreb drži su još uvijek pod kontrolom”.

Troje ljudi je pozitivno u jednom privatnom domu. Saveznici naši u ovo vrijeme dvostruke krize u Gradu su oni koji imaju snage, strpljenja, razboritosti, empatije, solidarnosti i zajedništva. Ne bih se po redu zahvaljivao nikome, hvala svima koji su na tom tragu”, rekao je Bandić.

“Radi se o jednom od 76 lokacija privatnom domu, ne znam tko je vlasnik, ne bih nikoga želio stigmatizirati. Epidemiološki zavod postupio je prema mjerama. To više nije u domeni vlasnika doma nego epidemiologa. Žao mi je što se dogodilo, nemamo nikakvih ingerencija nad tim”, dodao je Bandić.

Komentirao je i stanje s medicinskom opremom u privatnim domovima. “Do sada privatni domovi od Grada Zagreba nisu tražili nikakva zaštitna sredstva, a nije bio ni naputak centralnog stožera”, rekao je Bandić i dodao da će se danas podijeliti zaštitna sredstva.

“Mi smo prije naputka Stožera uveli mjere u domove kojima je osnivač Grad Zagreb”, zaključio je Bandić.

Ravnatelj Nastavnog Zavoda dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar je rekao da još ne zna kako je virus ušao u dom i tko je prva osoba koja se zarazila. Dodao je da bi to trebao znati kroz nekoliko sati. “Uvijek je to teško utvrditi”, rekao je Šostar.

Komentari