BANDIĆ IMA NOVE PLANOVE: Za ‘majke odgajatelje’ predložit će drugi naziv i veći novčani iznos

.Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u srijedu, 5. listpada, da će Gradskoj skupštini uputiti prijedlog da se naziv “majka odgojiteljica” izmijeni u “roditelj odgojitelj”.

Gradonačelnik također namjerava predložiti da “roditelj odgojitelj” mjesečno dobiva 5250 kuna neto, umjesto 3206, kako je bilo predviđeno.

“Znači da će ipak biti ono neto bruto ili bruto neto. Evo, tresla se brda rodio se miš”, izjavio je Bandić.

Novi prijedlog po kojemu bi “roditelj odgajatelj” dobivao veći iznos nastao je zbog toga što će se 1300 kuna vratiti svaki mjesec od poreza na dohodak, a tome će se pribrojiti i iznos koji roditelji od Grada dobivaju za treće dijete, objasnio je gradonačelnik, uvjeren da ni taj iznos mnogima neće biti dovoljan.

“Pa nije malo 5250 kuna u situaciji kada za iznos do 5500 kuna radi preko 50 posto Zagrepčana. Diže se, pere zube, oblači se, dolazi na posao, osam sati radi i vrati se kući.”, istaknuo je.

Također je objasnio da će Gradskoj skupštini predložiti da se naziv “majka odgojiteljica” izmijeni u “roditelj odgojitelj” zato što ne smiju svesti majku samo na odgajanje djece jer, kako je rekao, “zločesti to mogu izvrnuti”.

>>>MILAN BANDIĆ OTKRIO PRAVU CIFRU ZA MAJKE ODGOJATELJICE: ‘Crkli bi, a ne bi istinu rekli’

>>>RODITELJI ODGAJATELJI DOBIT ĆE PUNO MANJU PLAĆU: Bandić lažnim reklamiranjem prekršio obećanje građanima?


Komentari