Bandić: ‘Nema bolje lokacije za crkvu od Savice, a ima mjesta i za park’

Oko gradnje crkve na Savici polemizira se već mjesecima.

U petak, nešto nakon sedam sati, Milan Bandić održao je konferenciju za novinare u toku koje je govorio o izgradnji crvke na Savici. Prije nekoliko dana u javnost je izašla informacija kako je povučena lokacijska dozvola za gradnju crkve i da park ostaje park, a Bandić je i dalje uvjeren da na toj parceli ima mjesta za oboje.

>>> Park ostaje park: Poništena dozvola za gradnju crkve na Savici

“Radi se o parceli od pet i pol tisuća kvadrata. Očekujem odgovor Kaptola, mislim da će to biti sve u redu, nema bolje pozicije. Žao mi je zbog nesporazuma, stvarno sam tvrdio da na Savici ima dovoljno mjesta za park i za crkvu”, Kazao je gradonačelnik i dodao da se prostorno – planska dokumentacija već piše.

“Ali najvažnije je da imamo prekrasnu parcelu na kojoj će niknuti Crkva blaženog Alojzija Stepinca. Sretan sam kao malo dijete, na tome radimo već deset godina. Bilo bi idealno da se izgradnja crkve poklopi s proglašenjem Stepinca svetima. Na Savici ima mjesta za vjernike koji žele u crkvu i one koji ne žele, i jedni i drugi će se naći u parku”, zaključio je Bandić.

>>> I CRKVA I PARK: Na Savici ima mjesta za sve


Komentari