Bandić nedjeljom u 2: ‘Ponosan sam na optužnicu u aferi Štandovi’

FOTO: Dražen Komar

U poznatoj televizijskoj emisiji gostovao je gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik Milan Bandić gostuje u poznatoj emisiji Aleksandra Stankovića ‘Nedjeljom u 2’.

U emisiji je suočen s činjenicom da je u 16 godina izgradio samo 3 škole te ga je upitao koliko će lažnih obećanja dati. Milan Bandić je odgovorio da će dati lažnih obećanja onoliko koliko je potrebno da dobije još jedan mandat.

Također je rekao kako mandat nije dobio na lijepe oči te da nije ‘bedast’ niti glup.

Na pitanje o gužvama u gradu izjavio je kako još nismo vidjeli prave gužve te usporedio promet s Londonom gdje mu je bilo potrebno 3 sata od aerodroma.

Za izmjenu trga Maršala Tita nije ga nitko pritiskao

Milan Bandić rekao je kako je Tito bio vođa antifašističkog pokreta ali je kasnije činio ogromne zločine. Bio je za referendum o promijeni imena ali kada je vidio da ga nitko neće, predložio je ime Trga RH.

‘ Nisam održao referendum jer je Trg RH primjeren i time sam riješio posao.’ rekao je te dodao kako je kada je vidio da nemam većine, sam predložio to ime.

‘Nikakav Hasanbegović me nije stiskao. Nitko mene nije stiskao osim majke i dragog Boga’, dodao je.

Voditelja Aleksandra Stankovića pitao je li mu draži Tito ili Republika Hrvatska, na što mu je voditelj mu je odgovorio da je to nebitno

Koalicije

‘Danas je jedna koalicija, a sutra druga. Ali, svoj svjetonazor neću mijenjati’,  odgovorio je na pitanje o koaliciji s Hasanbegovićem.

Također je rekao dok je on zdrav i priseban u Zagrebu nece biti mjesta za hosovu ploču sa ZDS.

Porezni dug

Voditelj Aleksandar Stanković pitao je gradonačelnika Milana Bandića za porezni dug od 18 milijuna kuna, što je utvrdila porezna, no nije htio odgovoriti na to pitanja.

‘Kad budem pisao političke memoare, bit će jedna zanimljiva crtica o tome. Sad kad su procesi u tijeku, ne mogu o tome’, odgovorio je. Stanković mu je citirao optužbe. Bandić je rekao da je to smiješno.

‘Na vaš račun 2011, pretežno anonimni građani su u Fini uplatili 13 i pol milijuna kuna’, pročitao je Stanković rješenje porezne uprave na što je Bandić odgovorio da on te love nisam vidio, te da su to ljudi uplatili za kampanju.

‘Isto kao što je Josipović dobio novce. Nisam ja dobio te novce, to je za kampanju. Zašto bih ja platio novac za nešto što nisam vidio? To je smiješno. Mene to ne zamara. Kadija te tuži, kadija ti sudi. Bit će vremena za političke memoare’, rekao je Bandić.

Stanković je pitao hoće li pozvati te anonimne građane da uplate tih 13 i pol milijuna kuna Crvenom križu. Bandić se složio, rekavši neka uplate Stankoviću.

Na pitanje o ambicijama za Presjedničkim izborima za dvije godine rekao je kako će vidjeti.

Gradnja škole

Na pitanje zašto gradnja OŠ Središće nije počela kad i američka škola, odgovorio je kako su prije mjesec dana veleposlanica i on udarili kamen temeljac američkoj školi.

‘Naši i vrtić i škola, počet će se graditi u svibnju koji će započeti tri mjeseca prije američke. To će ići iz našeg proračuna. Proračun je oko 7 i pol milijardi kuna’, dodao je.

Osim što je izjavio: ‘Ponosan sam na optužnicu u aferi Štandovi’, usporedio se s nogometašem Messijem jer i on igra lijevo i desno.

Stanković je naglasio kako je Index prvi objavio porezni dug Milana Bandića, na što je on odgovorio da neka oni prvi plate porez pa nek se jave.


Komentari