Bandić: ‘Ne treba očekivati da Srbi koji su na traktorima otišli u Beograd plješću Oluji’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U podne je održana konferencija za novinare Stranke rada i solidarnosti na temu “Aktualna politička situacija u Republici Hrvatskoj i Gradu Zagrebu”. ‘

Na konferenciji je govorio predsjednik stranke i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji komentirao zategnute odnose sa Srbijom za vrijeme obilježavanja godišnjice Oluje. Bandić je rekao da se tijekom posjeta Srbiji osjećao kao da je u Zagrebu. Pitao se “gdje je catch” pa odgovorio – u prosječnoj penziji u Srbiji 200 eura, plaći 400 eura, odnosno iseljavanju mladih iz Hrvatske.

“Što je preostalo? Samo tući u ratne trube i vraćati se u povijest”, rekao je Bandić, pa citirao najcitiranijeg srpskog pjesnika Branka Miljkovića: Ubi me prejaka riječ. Rekao je da ne treba očekivati da Srbi koji su na traktorima otišli u Beograd plješću Oluji, ali je pozvao i “prijatelje u Srbiji da ne očekuju od ljudi da plješću JNA i Veselinu Šljivančaninu”.

“Pozivam one koji mjere u decibelima svoje argumente i poručujem – kad čovjek pokuša etiketirati drugog, najviše govori o sebi”, rekao je Bandić.

Bandić je rekao da su napravili od Zagreba najmultikulturalniji i najmultikonfesionalniji grad u Europi.

“Najbitniji odnos na ovim prostorima je odnos između Hrvatske i Srbije. I zato ne smijemo gubiti nijedan dan suludo. Ovo su dani koji se suludo gube. Mislim da to nije dobro”, rekao je Bandić.

Bandić je također demantirao mogućnost rušenja Vlade.

“Mi ćemo biti zadnji koji ćemo rušiti ovu Vladu. Zato što nema bolje. Kad bi bilo bolje, onda bih vam drugačije odgovorio – rekao je Bandić.

 

 


Komentari