Bandić najavio hitnu operaciju i otišao u bolnicu, a jutros mu trebala biti potvrđena optužnica za korupciju

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Suđenje bi se tako prolongiralo na termin poslije lokalnih izbora.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je u stanci dijeljenja porcija graha na Maksimiru šokirao prisutne novinare svojom tvrdnjom kako je “zbog podizanja lonca graha” dobio kilu. Tada je najavio da će u 21 sat ići na operaciju. U Kliničku bolnicu Sveti Duh stigao je oko 22 sata, donosi Jutarnji.hr. Kada je stigao u bolnicu, sa sobom je imao košare pune voća.

Gradonačelnik je, kako je sam kazao, “sam svoj doktor”. Oporavak nakon operacije bruha traje oko tri tjedna, ali je izvjesno da će se Bandić vrlo brzo vratiti predizbornim aktivnostima.

“Znači, tko traži vraga, dobije ga. Dobio sam kilu na lijevoj preponi dižući 80 kila lonac, ali nema veze. Operirat će me i sutra ću opet raditi”, kataije Bandić.


Na Županijskom sudu, gdje je u 8:30 zakazana sjednica optužnog vijeća, na čijem je ročištu Milan Bandić prvooptuženi zbog zlouporabe položaja i ovlasti u slučaju štandovi, jutros je optužno vijeće ponovno odgođeno. Potvrdio je to zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković, ne obrazlažući međutim odluku sudskog vijeća.

U ovom slučaju uz Bandića su optuženi i njegov pročelnik Ivica Lovrić te bivša šefica Tržnica Zdenka Palac, zbog sumnje da su pogodovali udruzi U ime obitelji Željke Markić i omogućili im korištenje štandova, čime je oštećem gradski proračun za 308.000 kuna, piše Net.hr.

Politička situacija u Zagrebu se zahuktava, a lokalni izbori su za manje od tri tjedna. Riješi li se slučaj štandovi, Bandić bi u utrku za mjesto za novi mandat mogao s pravomoćnom optužnicom za korupciju

Suđenje ovime prolongiralo na termin poslije lokalnih izbora.

Ovaj postupak već je u više navrata odgađan.

Komentari