BANDIĆ: ‘Na Cvjetnom ste bacili tristo cvjetova, bolje da ste ih poklonili djevojkama, Bog će vas kazniti!’

Patrik Macek/PIXSELL

Otvorena je 47. sjednica Skupštine grada Zagreba.

Prilikom otvorenja sjednice, nazočno je bilo 40 zastupnika. Nakon čestitke upućene Davoru Bernardiću, zastupnici su se posvetili dnevnom redu.

Na početku sjednice Skupštine zastupnik HNS-a, Tomislav Stojak predložio je da se iz današnje rasprave izostave promjene Statuta Grada Zagreba i odluke o financiranju mjesne samouprave jer one zahtijevaju sveobuhvatnu javnu raspravu zagrebačke javnosti, svih građana, mjesnih odbora i gradskih četvrti, a ne ovako na prečac, bez ikakvih analiza, izračuna i projekcija. Njegov prijedlog nije usvojen iako je dobio potporu nekoliko klubova zastupnika.

Na samom početku gradonačelniku se obratio Dominik Etlinger, zastupnik SDP-a s upitom zašto donosi odluke protivne želji građana. Bandićeva reakcije bila je vrlo burna te je optužio zastupnike da su počeli s “prekomjernim granatiranjem.”.

“Ilički plac počeo je izgledati kao buvljak, kafić nasred trga, sam izgled. Ilički trg ponovno normalno funkcionira, radovi će biti gotovi za 20 dana.  Buvljak na Borongaju – odgodili smo za 6 mjeseci micanea ljudi dok se ne riješi prostor u Dupcu. Grad pulsira, živi, ne možete to škarama rezati.”, izjavio je gradonačelnik. Osvrnuo se i na lunaparkove tvrdeći da “na svakom kantunu ili svakom putu i vuglu se vrti ringišpli”.

“Prostor na istočnoj stranici zg velesajma ponuđen je svim vlasnicima lunaparkova da se vrte od nemila do nedraga. Pustite me da griješim. Budite politički mudri. Razlika između bedaka i pametnog: pametan ispravi grešku u hodu. Treći ne rade ništa, oni su bezgrešni.”, rekao je Bandić zastupnicima.

Razljutili ga zastupnici

Iako je Etlinger ustvrdio da situacija u Zagrebu nije dobra i da se građani se bune,Bandić je bio vrlo oštar.

“Polemizirate sa zrakom. Što se tiče cvjećara zastupniče, s cvjećarima je potpisan ugovor za kućice. Progledao sam kroz prste i dopustio dva reda klupica, a onda je gospoda stavila 6 redova klupica. Ja sam se s njima dogovorio da se vrate na dva reda. Gradonačelnik je vratio cvjećare na Cvjetni! Nemojte zagrebačku javnost zabavljati da gradonačelnik tjera cvjećare. Tamo ste bacili tristo cvjetova, bolje da ste cvijeće poklonili djevojakama, Bog će vas kazniti.”, oštro je odgovorio gradonačelnik.

Također se osvrnuo i na Horvatinčićevu terasu rekavši da ju je dobio kao i svi ostali, no razlika između ostalih i Horvatinčićeve terase jest u činjenici da potonja ima podno grijanje “da nam ne zebu nogice dok pijemo kavu”.

Podsjetimo, na ovoj sjednici pred zastupnike stiže i proračun za iduću godinu čije bi izglasavanje, odnosno neizglasavenje moglo završiti rušenjem Bandića. HDZ će na ovoj sjednici dati načelne primjedbe i neće dati podršku proračunu, no finalna faza bitke bit će krajem mjeseca kada je na redu drugo čitanje proračuna teškog 7,3 milijarde kuna. Ako se tada proračun ne usvoji, padaju i gradonačelnik i Skupština. Ako za nekoliko dana ne prođe ni privremeno financiranje, u Zagreb se spušta povjerenik.

>>>TAJNI PLAN’ ZA RUŠENJE BANDIĆA? Zastupnici će rušiti prijedlog proračuna

>>>HDZ I MIKULIĆ OKRENULI LEĐA: ‘Zagreb više neće voditi Bandić, već povjerenik’


Komentari