Bandić kreće u obnovu Trga žrtava fažizma: Obnovit će i fontanu, evo koliko će to koštati

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

 Obnova će se odvijati u tri faze.

Nakon što je odlučio obnoviti “Tratinčicu za Tita”, gradonačelnik Milan Bandić bacio se na veliku obnovu Trga žrtava fašizma. Obnova će se odvijati u tri faze, a samo za prvu fazu estetskog zahvata nad okolišem izdvojit će se oko 4,2 milijuna kuna bez PDV-a.

U prvu fazu ulazi kompletno novo osvjetljenje Meštrovićeva paviljona,  a zatim u drugoj fazi kreće obnova fontane koja je projekt arhitekta Stjepana Planića. Fontana će također dobiti novo osvjetljenje.

U treću fazu ulazi formiranje zelene pješačke zone između kolničkih i tramvajskih trasa u Ulici Franje Račkog, kako se navodi iz Gradske uprave.

Treća faza uređenja, pak, predviđa formiranje zelene pješačke zone između kolničkih i tramvajskih trasa u Ulici Franje Račkoga. Objavljeni natječaj navodi kako će obnova samog okoliša uključivati uređenje pješačkih staza, postavljanje novih granitnih kocki, drenažnih cijevi te zamijena oštećenih dijelovi masivnih stuba oko paviljona… Trg će dobiti i novih devet kamenih klupa kao i šest sklopivih stalaka za bicikle.

Odabrani izvođač dužan je izvesti radove u roku od 4 mjeseca, a kako su za Jutarnji kazali iz Gradske uprave, paralelno s uređenjem okoliša na Trgu žrtava fašizma vjerojatno će biti raspisan natječaj i za obnovu same fontane koja je u poprilično dotrajalom stanju.

 

Nakon toga krenut će se u obnovu i okolnog prostora oko Trga, odnosno pretvaranje parkirališnih mjesta koja se nalaze po sredini Ulice Franje Račkoga u pješačku zonu.

 


Komentari