Bandić ide u Sarajevo na prvi trilateralni sastanak: Trebali bismo se ozbiljno zabrinuti zbog toga, evo i zašto

Ivan Klindić

Gradonačelnici Zagreba Milan Bandić, Beograda Zoran Radojčić i Sarajeva Abdulah Skaka danas će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine sudjelovati na prvom trilateralnom sastanku na kojem će biti riječ o međusobnoj suradnji, potencijalima regije na području turizma, odnosno kreiranju jedinstvene turističke ponude i ulozi glavnih gradova u procesu izgradnje trajnog mira, pomirenja i suradnje u regiji.

Sastanku će, osim delegacija gradova, prisustvovati i predstavnici ambasada Srbije i Hrvatske. Ovo će biti odlična prilika za razmjenu znanja i iskustva između vodećih gradova regije u oblasti održivog lokalnog razvoja.

Zanimljivo, gradonačelnik Beograda, Zoran Radojčić, pri stupanju na vlast u lipnju ove godine, najavio je čak 54 fontane koje planira izgraditi u srpskoj metropoli. Međuostalim, Radojčić je najavio i izgradnju metroa, mostove, a projekt koji najviše ističe jest “Beograd na vodi”.

Na kritike zbog gradnje fontana, Radojčić je u srpnju ove godine u intervjuu za Blic kazao:

“Fontane me generalno podsećaju na starinsko doba, na tu atmosferu i na mirnoću. Spomenici i fontane su jako važni za grad, daju mu dušu, to su mesta pozitivne energije.”


Na novinarski upit po čemu bi htio ostati zapamćen, Radojčić je istaknuo:

“Po tome da sam u kontaktu sa ljudima, da sam prepoznavao njihove potrebe i doprineo da su pomalo osetili da im je život bolji.”

Kako možemo vidjeti, beogradski i zagrebački gradonačelnik imaju štošta zajedničko, stoga s razlogom strahujemo s kakvim bi se idejama Bandić mogao vratiti u Zagreb nakon ovog sastanka.

 

Komentari

loading...
-->