Bandić i Grabar-Kitarović zapalili svijeće za Vukovar (FOTO)

Facebook

Gradonačelnik i predsjednica zapalili svijeće za Vukovar.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara koje se održava pod nazivom “I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar”, u utorak, 17. studenoga, dan uoči obljetnice, u 18:30, kod križanja Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić zapalio je svijeću u spomen na žrtvu grada Vukovara.

Facebook
Facebook

12232690_890654914359982_6044948231649703313_o

Tradicionalni program obilježavanja i ove godine organizira Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske u suradnji s udrugama i klubovima iz Domovinskog rata.


Svijeću je zapalila i Kolinda Grabar Kiitarović, prvo u Škabrnji uz riječi : “Svijeća u počast svim stradalima u jednom od najvećih ratnih zločina tijekom Domovinskog rata”.

Facebook
Facebook

A zatim je to isto učinila u Zagrebu: “Vukovar je simbol hrvatskog zajedništa, solidarnosti. Unatoč tome što je grad pao 1991. godine, on je ipak bio velika prekretnica u ratu jer je pokazao da je Hrvatska nepokolebljiva u svojoj namjeri za samostalošću. I danas se sjećamo svih žrtava Vukovara, ali i za budućnost. Jer ova mladost koju vidite ovdje, sve ono što su oni ostavili u nasljeđe i o čemu moramo prije svega brinuti. Brinuti o gradu, brinuti o našim mladima i o budućnosti Hrvatske”, poručila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Instagram
Instagram

“Prisjećamo se Vukovara i Škabrnje koji su prije 24 godine podnijeli veliku žrtvu za Hrvatsku. Pozivam vas da dostojanstveno obilježimo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i 24. obljetnicu stradanja Škabrnje.”, rekao je Zoran Milanović.

Facebook
Facebook

Komentari

loading...
-->