Bandić: ‘Građanima su osigurani lampaši za Vukovar. Recimo hvala za neizmjernu žrtvu, slobodu i neovisnost’

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podijelit će lampaše u spomen na Vukovar. Oni bi večeras trebali biti zapaljeni po cijelom gradu povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

“S dužnim pijetetom sjećamo se svih onih koji su pali kao žrtve agresije na Hrvatsku, koji su za obranu slobode i samostalnosti Domovine dali sve; svoje živote, svoju mladost, svoje zdravlje”, napisao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na svojoj Facebook stranici.

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

18. studenoga, Dan je sjećanja na žrtve Domovinskog rata, na žrtvu Vukovara i…

Objavljuje Milan Bandić Gradonačelnik ZagrebaPonedjeljak, 16. studenoga 2020.

 

Objašnjava kako je 18. studeni već 29 godina ujedinjuje Hrvatsku te kako su građani dužni sjećati se svih onih koji su pali kao žrtve agresije na Hrvatsku, koji su za obranu slobode i samostalnosti Domovine dali sve: svoje živote, svoju mladost, svoje zdravlje.

“Ova je godina posebna zbog pandemije koronavirusa i zato naš tradicionalni odlazak u Vukovar ili Škabrnju, sudjelovanje u mimohodu i obilježavanje ove tužne obljetnice moramo prilagoditi novonastalim okolnostima”, smatra Bandić.

Dodaje kako to ipak ne umanjuje naše osjećaje i našu želju da budemo s Vukovarom i Škabrnjom i da u srcima i mislima budemo sa žrtvama i njihovim obiteljima.

“Pokažimo više no ikad što osjećamo i koliko nam je važan taj dan i ono što nam on predstavlja. Zapalimo lampaše na našim prozorima i na taj način recimo hvala za neizmjernu žrtvu, za slobodu i neovisnost koju su najbolji među nama ostvarili”, poručio je Bandić i pozvao sve građane da zapale svijeće i duž Ulice grada Vukovara.

Za one građane u težoj financijskoj situaciji, tvrdi, osigurani su lampaši na adresama Mjesnih odbora Grada Zagreba.

Sam Bandić će zapaliti večeras lampaše u Ulici Grada Vukovara, kod spomenika Franji Tuđmanu.

O svemu se oglasio i Renato Petek.

“Više od 35.000 lampaša kupio nam je Bandić kako bismo dostojanstveno obilježili Dan sjećanja na žrtve rata. Je li to Šegoti ili nekom njegovom frendu ostao na lageru višak lampaša pa se jučer organizirala stihijska akcija bez jasnog cilja? Mjesni odbori moraju lampaše večeras podijeliti građanima, ali bez upute gdje i kada da ih građani postave i upale, uz Vukovarsku ulicu ili doma u prozor? Još čekamo naputak našeg vizionara gradonačelnika o cilju ove akcije kao i njenim troškovima.

Jedino se pouzdano zna da će g. Pripuz poslije ove akcije profitirati zbrinjavajući tone ovog nerazgradivog otpada o našem trošku”, napisao je na Facebooku.


Komentari