Bandić došao na Trg s cijelom svitom bagera i kamiona nadležnih službi: ‘Nema kući dok se sve ne očisti!’

Foto: Zagreb.info

Gradonačelnik Milan Bandić s glavnog Trga obratio se javnosti povodom snažnog potresa koji je ponovno zadesio i metropolu. Snažno se ljuljalo sve i ponovno su se frađani uplašili.

Bandić je rekao kako se neće stati dok se ne očisti sve te da će onda svu pomić slati i za Petrinju koja je teško pogođena. Prema dosadašnjim informacijama tamo su stradale dvije žrtve.

“Gornji i donji grad su prioritet, stara gradnja, da vidimo što možemo napraviti. Dvadeset je puta manja šteta nego što je bila u ožujku. Suosjećamo s ljudima u Petrinji. Nema kući večeras dok se sve ne očisti u gradu. Ljudima u Petrinji pomoći ćemo koliko budemo mogli. Koliko god bude trebalo, očistit ćemo grad i sve šaljemo za Petrinju.

Foto: Zagreb.info

Obišao sam od Đorđićeve, Ilicu, to je na sedam osam mjesta palo nešto s krova. Na sreću nije ništa ozbiljno, ali ima prašine ima žbuke, sve ćemo očistiti. Molimo građane da ostanu doma. Želim vjerovati da je ovo danas zadnje podrhtavanje i da neće biti dodatnih podrhtavanja. Neka se ljudi ne voze automobilima ako ne moraju i rade gužvu”, poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

“Prema uputi gradonačelnika Milana Bandića Grad Zagreb je u Petrinju i Sisak poslao interventne timove Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, vatrogasce obučene za spašavanje iz ruševina, specijalni kontejner koji sadrži opremu za spašavanje iz ruševina, 100 kreveta, pet šatora i cerade za prekrivanje krovova. Pomoć pruža i osam ekipa zagrebačke hitne pomoći te članovi Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Hrvatska gorska služba spašavanja-Stanica Zagreb i Zagrebački radioamaterski savez.

U Petrinji i Sisku na terenu su 54 zagrebačka vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila uz jedno vatrogasno vozilo koje je već jučer poslano na stradalo područje.

Djelatnici gradskih ureda od jutros su na terenu na području Siska i Petrinje gdje, zajedno s timovima inženjera građevine, pomažu na uspostavi sustava za zaprimanje prvih brzih pregleda oštećenja zgrada i kuća”, izvijestili su iz Grada Zagreba.

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:


Komentari