BANDIĆ DOBIO I DRUGU SUPARNICU: Donedavno bili suradnici, a sada se odlučila za kandidaturu

sandra švaljek milan bandić
Marko Lukunic/PIXSELL

Njihova suradnja prekinuta je u ožujku 2015. godine. 

Sandra Švaljek druga je suparnica trenutnom gradonačelniku Milanu Bandiću na lokalnim izborima sljedeće godine. Iako je do ožujka 2015. bila tako reći njegova osoba od povjerenja i suradnica, njihova je ljubav pukla kada je Švaljek, za vrijeme kada je Bandić bio u zatvoru, željela smijeniti Bandićeve suradnike. 

Objava kandidature danas

Sandra Švaljek najavila je da će svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba objaviti danas. Time će postati, uz HNS-ovku Anku Mrak Taritaš, druga suparnica aktualnom gradonačelniku. Švaljek je inače po zanimanju ekonomistica, a do ožujka prošle godine bila je Bandićeva suradnica. Od tada sjedi u Skupštini kao zastupnica, a po gradskim kuloarima nagađa se da bi je u kandidaturi mogao podržati Darinko Kosor, piše Večernji.hr. 

Mrak Taritaš već ima plan

Iako se ne zna mnogo o kandidaturi Sandre Švaljek, bivša ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš već je u ožujku objavila svoju kandidaturu. HNS-ova kandidatkinja za čelno mjesto u gradu tako  ima i program pod nazivom “100% za Zagreb.” Program je podijeljen u sedam cjelina, a sadrži ukupno sto pitanja i odgovora za bolji život u Zagrebu. Jedna od ideja Anke Mrak Taritaš također je pravednija naplata javnog prijevoza, plaćanjem broja stanica kojima se putnici koriste. U upravljanju gradom, Anka u programu zastupa model “pametnoga grada.” Ukupno sedam odvojenih tema koje se nalaze u programu su pitanja mjesnih odbora, parkiranja, takozvane “zelene magistrale”, tramvaja do Velike Gorice, upravljanja gradskom imovinom, proračuna, žičare na Sljemenu, ekologije i poduzetništva.

>>>PRVI PUT NAKON ODLASKA Sandra Švaljek: ‘Uprava Holdinga je smijenjena jer Bandiću nije dopuštala političku trgovinu’

>>>UTRKA VEĆ POČELA: Na izbore sljedeće godine protiv Bandića ide bivša ministrica

 

Komentari