Bandić časti, mi plaćamo: Uputio roditeljima pismo koje će školarci dobiti na prvi dan nastave!

Foto: Facebook

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik napisao je pismo svim roditeljima školaraca osnovnih i srednjih škola u gradu Zagrebu prilikom čega se hvalio kako je, usprkos teškoj ekonomskoj situaciji zbog pandemije i potresa, Grad ipak uspio osigurati školarcima besplatne udžbenike, radne bilježnice, kao i maske te ostali pribor poput dezinficijensa, prenosi Index.hr.

U pismu se ipak ne navodi kako sve to plaćaju isti ti roditelji koji pune gradski proračun te samim time ništa od toga nije besplatno.

Ovih su dana Zagrebačkim školama stigle ogromne kutije pune pisama koja će učenicima biti podijeljena prvi dan nastave, u ponedjeljak, 7. rujna. U pismu se Bandić obratio roditeljima, pa je za pretpostaviti da se očekuje da učenici njegovo pismo odnesu kući i predaju ga roditeljima.

“Poštovani roditelji zagrebačkih školaraca, drage majke i očevi,

u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji prouzrokovanoj epidemijom COVID-19 i razornim potresom koji je pogodio Grad Zagreb, zaštita standarda, sigurnosti i zdravlja građana prioritet je Gradske uprave grada Zagreba”, uveo je Bandić u pismo, koje je u posjedu Indexa.

Bandić se hvalio kako je još 2003. godine pokrenuo projekt nabave besplatnih udžbenika te navodi kako ih je Grad osigurao kako osnovnoškolcima tako i srednjoškolcima. U stvarnosti, međutim, ti udžbenici nisu besplatni već ih plaćaju svi stanovnici Zagreba koji pune gradski proračun.

Navodi i kako je Zagreb od 2003. za udžbenike izdvojio više od 600 milijuna kuna, a u pismu roditeljima poručuje da će isto osigurati i u narednom razdoblju.

Roditelje je tim putem izvijestio i o tome da je Grad, s ciljem sprječavanja epidemije, školama osigurao dostatne količine zaštitnih maski, dezinfekcijskih sredstava i druge zaštitne opreme.

Na poslijetku završava pismo s: “Upravo stoga, kao gradonačelnik grada Zagreba jamčim Vam da će Vaša prava ostati nepromijenjena, a ustrajat ćemo u tome da ona budu još i veća.”

Djeci je poručio kako im želi puno sreće i uspjeha u novoj školskoj godini.


Komentari