BANDIĆ ‘BU JOŠ GRADIL’: U ovom kvartu niknut će 30 zgrada i ogroman dječji vrtić

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Bandićev projekt izgradnje stanova za nastradale u potresu u Svetoj Klari je tek odobren, a gradonačelnik već planira njegovu nadogradnju. Početnih 30 zgrada tek je prva faza, a u planu je i dječji vrtić.

Na zemljištu u Svetoj Klari odobrena je gradnja 30 zgrada da bi se smjestili najpotrebitiji, a Bandić projekt namjerava i proširiti, iako se još ne zna koliko.

“To točno još ne znamo. Na tom se zemljištu trenutačno projektira i vrtić od nekih 2700 kvadrata, a računamo da bi 30 zgrada zauzelo prostor od otprilike devet tisuća četvornih metara. Naravno, treba predvidjeti i prostor za zelene površine i dodatne sadržaje, ali uzmete li u obzir da u Klari ima 50.855 kvadrata, stane još puno toga”, poručili su iz Grada neslužbeno za Večernji list.

Još nije poznato koliko će cijeli taj projekt koštati, ali bi prvi dio trebao biti gotov za godinu dana, kada bi se ljudi trebali početi useljavati. Došlo je i do izmjene u kriteriju bodovanja. Imovinski status se ipak neće uzimati u obzir, kao ni status umirovljenika.

Komentari