Bahtijarević: ‘Kada sam bio ravnatelj Klaićeve, pokazali smo da se stvari mogu promijeniti’

Zoran Bahtijarević (foto: HRT)

Kada sam bio ravnatelj Klaićeve bolnice, pokazali smo da se stvari mogu promijeniti, stvari koje su se činile nemogućima. Upravo zato želim otići u Europski parlament, zato što smatram da se stvari mogu promijeniti, rekao je Zoran Bahtijarević gostujući u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva.

Kaže kako se tamo planira baviti onime što zna, poput pitanja dječje medicine, kroničnih bolesti, školovanja i sporta.

Naime, poznati zagrebački liječnik kandidat je Amsterdamske koalicije na predstojećim europarlamentarnim izborima. U razgovoru s Aleksandrom Stankovićem dotaknuo se u drugih tema, prvenstveno onih koje se tiču njegove struke.

Kazao je kako velik dio njegovih kolega liječnika radi više nego što treba.

“Tvrdim da u sustavu postoji dio liječnika koji ne zarade svoju plaću i koji bi mogli dati više. Velik broj kolega radi i više nego što treba. Ovi koji ne rade su vrlo glasni”, kaže.

Rekao je kako je korupcija u medicini rijetka i teško dokaziva, ali time se blati struka. Ističe da je njega zbog takvih stvari sram.

Kazao je i kako se ponosi našim narodom glede transplantacijskog programa u kojem smo u vrhu EU.

“Velik dio ljudi ne bi htio da odem u Europski parlament zato što me vole i vjeruju mi, ali u Klaićevoj ima još mnogo sjajnih mladih kolega koji su bolji od mene, a to je i smisao, da odgojimo sjajne mlade ljude koji nas mogu zamijeniti”, zaključio je Bahtijarević.


Komentari