Bageri i strojevi na savskom nasipu: Ovog puta nije riječ o ‘Ljetu na Savi’

Foto: Facebook

Mnoge znatiželjne građane zaintrigirali su bageri, kamioni i strojevi uz savski nasip, na potezu između Hendrixovog mosta i Mosta slobode.

Na prvu su svi vjerojatno pomislili kako gradonačelnik Bandić ponovo gradski novac “ulaže” u novo “Ljeto na Savi“, no srećom nije riječ o tom projektu.

Kako piše Jutarnji list, Hrvatske vode uređuju obalu Save u dužini od otprilike dva kilometra. Bagerima se uklanja površinski sloj tla koji je kroz godine nanijela rijeka kako bi se, kada se idući put ona izlije iz korita, voda lakše povlačila.

Tisuće kubika iskopane zemlje tovare se na desetak kamiona koji je odvoze u Mičevec gdje će biti iskorištena na projektu gradnje kolektora u sklopu sanacije Jakuševca. Radovi će potrajati još nekoliko dana, a kada prostrane površine uz rijeku budu izravnate, na kraju će biti posijana trava kako bi se prostor uz nasip ponovno zazelenio.

Cilj ovog projekta je obrana od poplava koja je u nadležnosti Hrvatskih voda, a ne Grada Zagreba, a od daljnjeg uređenja same obale vjerojatno neće biti ništa jer je prostor uz Savu proglašen ekološkim pojasom.


Komentari