Bandićev fakultet postao peta sastavnica koja je protiv dodjele počasnog doktorata!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Poslije Filozofskog, Prirodoslovno-matematičkog, Pravnog i Arhitektonskog fakulteta, i peta  sastavnica Sveučilišta u Zagrebu izglasala svoje protivljenje inicijativi dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću. Danas je tu odluku odnijelo Vijeće Fakulteta političkih znanosti, fakulteta na kojem je i diplomirao gradonačelnik.

”Fakultetsko vijeće Fakulteta političkih znanosti protivi se prijedlogu dodjele počasnog doktorata gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću. Fakultetsko vijeće smatra neprimjerenim da se ovo visoko priznanje dodjeljuje aktivnim političarima, a pogotovo smatra neprimjerenim da se ono dodjeljuje zbog ulaganja proračunskog novca u razvoj i izgradnju javnih institucija. Dodjela počasnog doktorata na temelju tog kriterija predstavljala bi loš presedan koji banalizira tu vrijednu titulu, šalje krivu poruku i dovodi u pitanje ugled Sveučilišta u Zagrebu”, stoji u zaključku Vijeća FPZG-a.

Današnjoj sjednici Vijeća FPZG-a nije prisustvovala bivša dekanica fakulteta Lidija Kos Stanišić koja je ujedno i članica sveučilišnog stručnog povjerenstva koje donosi mišljenje o dodjeli počasnog doktorata Milanu Bandiću, prenosi srednja.hr.

Odluka Vijeća FPZG-a donesena je uz jedan suzdržan glas i to zbog, ako je vjerovati navedenom, preblagog teksta zaključka.


Komentari