Bačić o obnovi Zagreba: Što su Možemo! napravili da traže Horvatovu ostavku

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Predsjednik HDZ-ova saborskog Kluba Branko Bačić poručio je u četvrtak da ministar Darko Horvat, čiji opoziv traži oporba, ima podršku vladajuće većine, a platformu Možemo, odnosno zagrebačku vlast, pitao što su oni napravili da bi imali kredit tražiti Horvatovu ostavku.

„Jeste li pitali nekoga od čelnika oporbe, Možemo, odnosno što je zagrebačka vlast napravila u Zagrebu, pa da bi imali kredit tražiti ostavku ministra Horvata“, rekao je Bačić novinarima nakon sastanka na kojem je saborska oporba dogovarala Horvatov opoziv.

‘Situirano’ svega 18 milijuna kuna

Grad Zagreb, koji je pretrpio najveću štetu od potresa, mogao je biti najveći konzument sredstava iz Fonda solidarnosti, naglasio je Bačić. “Po mojim informacijama do sada je iz Grada, odnosno njegovih ustanova, „situirano“ svega 72 milijuna kuna, što je tek 18 posto.”

O Horvatovu će se opozivu raspravljati u roku mjesec dana po zaprimanju prijedloga za ostavku

Kaže Bačić da je vladajuća koalicija na sastanku u utorak Horvatu „dala i daje potporu u ubrzanju dinamike obnove od zagrebačkog i petrinjskog potresa“.

Također je odbacio optužbe da se na obnovi ništa nije napravilo. Donijet je zakon koji omogućuje „doista brzu obnovu područja“ na kojima je potres prouzročio štetu od 128 milijardi kuna i oštetio preko 50 tisuća objekata.

Obnovljeno je 1200 objekata, 6000 ljudi vratilo se u obnovljene domove, na javnoj nabavi za konstrukcijsku obnovu je 900 objekata, rekao je.


Komentari