Bačen novac? Zagrebački učenici ipak ne moraju nositi uniforme

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Iako su stanovnici Zagreba za školske odore izdvojili 12.446.250 kuna, taj novac bit će, kako se sada čini, bačen u vjetar.

U pilot-projekt uvođenja školskih odora uključeno je 48 zagrebačkih osnovnih škola sa 23.272 učenika. Od toga će u u 31 školi odore dobiti svi učenici, dok su učenici 17 škola, u kojima ih nose samo pojedini razredi, svoje odore dobili još tijekom travnja. Tijekom rujna odore i obuću trebali bi dobiti svi učenici koji ih dosad nisu dobili.

Ipak, niti jedan od tih 23.272 učenika svoju novu majicu ne mora odjenuti.

Nošenje školskih odora nije obvezno niti u jednoj školi koja se odazvala inicijativi da se one nabave njihovim učenicima”, rekao je za DNEVNIK.hr Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Lovrić objašnjava da su u dopisu njegova ureda, koji je svim osnovnim školama upućen 1. veljače 2017. godine, svi ravnatelji zamoljeni da oprezno i s uvažavanjem pristupe pitanju uvođenja školske odore u svojoj školi imajući u vidu demokratska načela koja uzimaju u obzir mišljenje učitelja, roditelja i učenika.

Lovrić kaže kako cilj uvođenja školskih odora nije sankcioniranje za nenošenje školske odore, već promoviranje poticajnog radnog okruženja.


Komentari