‘BACANJE HRANE KROZ PROZOR!’ Zagrepčani otkrivaju što ih smeta kod susjeda: Neki su izvrsni, a drugi su kao iz noćne more

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Neki susjedi su izvor zadovoljstva, a neki znaju biti izvor problema. U našoj anketi pitali smo vas “Koja vam navika vaših susjeda najviše smeta?”.

“Navika da mi u 3 po noći iznenada lupaju po vratima. Zadnji put mi je zamalo bušilica ispala iz ruku zbog toga”, našalio se Damir.

“Najdraži su mi oni kojima kažeš dobar dan, a oni jedva dočekali da im se netko obrati da ispričaju novosti u kvartu. Koji put mi dođe da ih pitam je li ima i kod mene nešto novo. U sve su upućeni ko obavještajna služba”, kazala je Gordana.

Strahota od suživota

“Bacanje hrane kroz prozor, istresanje mrvica i dlaka, pranje balkona da voda pada na moj balkon…znači u našoj zgradi žive divljaci, strahota od suživota”, ogorčena je Maja.

 

“Urlanje i glasnu glazbu koju uvijek popratim odmazdom u obliku pranja rublja u tri ujutro”, uzvraća Željko.

Ne rade buku

“Moji su svi ok! Kulturni, uvijek pozdrave, ne rade buku…. i kaj je najvažnije ne guraju nos gdje im nije mjesto!”, zadovoljna je Ana.

“Imam divne susjede. Mala zgrada, devet stanova… svi se dobro slažemo, uvažavamo, pazimo i zgradu i okućnicu, pomažemo jedni drugima kad zatreba. Baš smo sretni što je tako. Svi nastojimo doprinositi da nam suživot bude što ljepši i ugodniji”, pohvalila se jedna Zagrepčanka.

Imam super susjede

“Svjesna sam da živim u zgradi i ne smeta mi ništa jer sam previše zaokupljena svojim obavezama da bi uopće razmišljala što mi smeta kod drugih”, poručuje Ivana.

“Ja imam super susjedu uvijek dobro prati s koje strane ću doći jer ima kuću na zavoju. A njoj strašno smeta što ja hodam “stalno” po svom dvorištu”, kaže Lidija.

Zaboravljaju tko im je pomogao

“Što brzo zaboravljaju, neke stvari kad su bili u problemima tko im je pružio ruku, kad se funje bez razloga jer zavide, a kad njima ide nosom paraju oblake. E takve susjede, prijatelje i ostale koji se tu pronađu zaobilazim u širokom krugu i ono drugo što mislim a neću reći bit ću fina”, razočarana je Dubravka.

“Ne smeta mi ništa, shvaćam da živimo u zgradi i da se sve čuje i uopće se ne obazirem na to, nego jednim mojim susjedima smeta moje bolesno dijete, ne mogu ga smisliti, to je tako jadno i žalosno, a njih dvoje u totalnoj banani”, ogorčena je Martina.

Imam divne susjede

“Svi susjedi mogu biti super, dovoljan je samo jedan koji sve ostale maltretira, npr. bacanje čikova po stubištu, stvaranje buke i galame… itd.”, kaže Snježana.

“Imam divne susjede!!! Posebno predstavnicu stanara koja nas je uspjela sve posvađati, a nije u stanju promijeniti žarulju u ulazu. Svi sve znaju o svakome a sebe ne vide”, rekla je jedna Zagrepčanka.

Mokrenje po stubištu

“Mokrenje po stubištu i u liftu, bacanje smeća pored kanti za njih, ostavljanje glomaznog otpada pred ulazom zgrade, neplaćanje pričuve, neprijavljivanje podstanara, bacanje ostataka hrane kroz prozor i općenito njihova osobna higijena-smrad”, kaže Tomislav.

“Neki imaju jezik tako veliki da bi mogli ulicu pomesti, neki non stop izigravaju skrivenu kameru, neki uživaju u tuđim problemima kako bi ih njihovi manje boljeli itd. Meni se ponekada čini bolje ih je ne imati. Čast iznimkama!”, napisala je Zdenka.

Usisavaju iza 23 sata

“Imam susjedu iznad sebe i najbolje je kad u 23 sata ide usisavati i vući namještaj po stanu. Rekla sam joj, a ona kako se pravi gluha kao da se to nije tiče”, kaže Dubravka.

“Zatvaranje vrata kao da ih nogom zatvaraju i tako njih četvero svaki put kad izlaze…sve ostalo je podnošljivo..”, zaključila je Emina.


Komentari