‘BABY BOOM’ U ZAGREBAČKOM ZOO VRTU: Lavići nisu jedine pridošlice

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Uz male lavove, zagrebački Zoološki bogatiji je za još nekoliko bebica.

Početkom kolovoza pisali smo o zagrebačkoj obitelji lavova koja je proširena za dva nova člana. Prinove u Zoološkom vrtu grada Zagreba na svijet su stigle 16. lipnja i prvi su potomci 11-godišnje lavice Nyote. Ova nova majka u Zagreb je stigla sa sestrom Ayanom iz Amsterdama, a ponosni tata Leo došao je iz Subotice. Međutim, lavovi nisu jedine pridošlice u nastambama Zoo vrta.

Photo: Zagreb ZOO
Photo: Zagreb ZOO

Prema pisanju Jutarnjeg listazagrebački Zoološki vrt bogatiji je za niz novih mladunaca među kojima su gibon, alapaka i nosati rakuni.

Nakon dugo vremena Zoo vrt je dobio malog gibona, kćer našeg Kentija i češke Kuličke. Iako je stara već dvije godine, gibonica se još uvijek smatra mladunčetom jer ova vrsta spolnu zrelost pokazuje tek u šestoj godini te baš zbog toga većinu vremena provodi uz svoju majku.

Tromjesečna beba kapucina također je vezana za svoju majku, a mali rakuni nešto su samostalniji te su skloni istraživanju. Na proljeće se očekuje još kapucina i nosatih rakuna, a male će imati i mare, životinje nalik zecu i antilopi, te kapibare – najveći svjetski glodavci, navodi Jutarnji.

Brojne prinove nalaze se i u nastambi gmazova i vodozemaca, no nisu sve prinove odmah dostupne očima javnosti. Neki od njih moraju proći proces prilagodbe, a tek onda će biti smješteni u svoje nastambe.

U zagrebačkom Zoološkom vrtu u tijeku su radovi te je veći dio vrta zatvoren za javnost. Završetak radova u planu je koncem tjedna kada će posjetiteljima biti omogućeno da upoznaju novopridošle laviće i ostale mlade stanare Zoo vrta.

>>>ZAGREBAČKI ZOO DOBIO NAJSLAĐE PRINOVE: Na svijet su došla dva mala lavića (FOTO)


Komentari