AZIL DUMOVEC SLAVI ROĐENDAN: Pripremaju vam veliku proslavu i čekaju vas brojna iznenađenja!

pixabay

Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba, poznato kao azil Dumovec 15. siječnja u Kinu Europa bogatim programom obilježava 15. obljetnicu postojanja.

U proteklih petnaest godina koliko postoji Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba, doživjelo je je velike promjene. Ustrojene su službe hvatača s petero ljudi koji 24 sata dnevno skupljaju ozlijeđene i napuštene kućne ljubimce i divlje životinje po ulicama, služba koja se bavi udomljavanjem životinja i edukacijom, a jedan djelatnik se bavi nadzorom udomljenih životinja. U skloništu ukupno radi 18 djelatnika, među kojima dva veterinara i sedam timaritelja.

Brojni srednjoškolci ovdje pohađaju praksu, odvija se i program edukacije vrtićke i školske djece, a edukacija građana provodi se kroz akciju “Udomljavanje je fora” i brojne druge projekte.

Obilježavanje godišnjice će se održati u Kinu Europa, gdje je u 17.30 za djecu organizirana dječja predstava Šapice koju je za mališane pripremio poznati glumac i ljubitelj životinja Slavko Sobin i Nada Kovačević, glumica splitskog gradskog kazališta mladih.

U prostoru Kina Europa bit će postavljena i izložba fotografija ‘Bajke za topli dom’ a autorica Gordana Popović nas je odlučila podsjetiti na junake iz najdražih bajki i priča u novom kalendaru za 2016. godinu, u kojem su se u ulogama Vuka, Crvenkapice, Malog princa, i drugih poznatih likova našli prekrasni psi i jedna mačka iz azila koji čekaju svoj novi dom.

Obljetnica je ujedno i premijera kratkog filma o azilu Dumovec ‘Priča jednog psa’ u 19 sati. Andrea Čakić i Darko Halapija su snimili kratki film u kojem prate priču jednog psa od trenutka pronalaska, spašavanja, odlaska u sklonište Dumovec i konačno udomljenja i odlaska u novi dom. Ova topla priča iz pozicije samog psa najbolje dočarava rad jednog skloništa, trud građana i ljubav udomitelja koji zajedno čine čudo kojem djelatnici skloništa svjedoče svakodnevno.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba je tijekom 15 godina pomaganja životinjama u našem gradu pronašlo dom za više od 7000 pasa i mačaka te u prirodu i u njihov pravi dom vratili više od 3500 divljih životinja.


Komentari