AUKCIJA SLIKA Restoran Beštija, Saint Hills i Emir Ramović za djecu Ukrajine

Teško je zamisliti da 2022. godine na europskom tlu može početi rat, no upravo se to dogodilo. U svima nama probudile su se ružne uspomene na nemile događaje koje smo ne tako davno i sami prošli. Dok ovo čitate, tisuće djece Ukrajine ne spava mirno i nema siguran dom, niti budućnost.

Boriti se protiv rata bez da ruke zaprljamo oružjem možemo svi, a Beštija se priključila inicijativi slikara Emira Ramovića i suprostavila nasilju te odlučila pomoći djeci krajnjom suprotnosti od užasa koje nosi ratni vihor; s ljepotom i dobrotom. Udružili smo snage sa sarajevskim slikarom koji dugi niz godina živi u Beču pa su Beštijini zidovi zaživjeli u sasvim novom ruhu.

Aktovi slikara Emira Ramovića, pod nazivom Samoposmatranje, koji je 90-tih godina zbog užasa rata bio prisiljen napustiti svoj dom i sreću potražiti u inozemstvu, na skoro dva mjeseca dom će imati u Masarykovoj 11/1, a sav prihod skupljen od aukcije donirat će se djeci Ukrajine putem programa humanitarne organizacije Save The Children. Akciji se pridružila i vinarija Saint Hills, koja je donirala vina čija će sredstva od prodaje također biti donirana djeci Ukrajine.

‘Potaknut ratnim događanjima širom svijeta i eksalirajućom situacijom u Ukrajini, odlučio sam iskoristiti svoju stvaralačku moć i pomoći onim najnezaštićenijima u ratnim uvjetima; djeci. Svoj prvi dobrotvorni pohod započinjem s aukcijom za djecu Ukrajine, a vi putem aukcije možete postatu vlasnik umjetničkih djela koja imaju plemeniti cilj’, poručuje Emir.

Saša Franić iz Saint Hillsa kaže kako je sakupljanje pomoći djeci već dobro uhodan način rada njihove firme. ‘Dosta radimo na humanitarnim projektima, prvenstveno onima kojima je cilj pomoć djeci. Svake godine, od osnutka firme, doniramo kompletan prihod od jedne naše etikete u humanitarne svrhe. Djelovanje s ciljem pomoći djeci Ukrajine samo je produžetak našeg djelovanja’, ispričao je.

 

U aukciji, odnosno licitaciji na Instagramu, sudjelujete tako da putem QR koda izravno nudite svoju ponudu. Ona najveća pobjeđuje, a svoje umjetnine možete preuzeti u Zagrebu ili Beču. Humanitarna akcija Emira Ramovića, Saint Hills vinarije i Beštije traje do 14. svibnja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari