Arena Zagreb će zbrinuti oboljele od koronavirusa iz Sisačko-moslavačke županije koja je pogođena potresom

en.wikipedia.org

Stacionar Arena Zagreb zbrinut će pacijente oboljele od koronavirusa s područja Sisačko-moslavačke županije koji je stradao pod potresom, priopćeno je u utorak.

Stacionar Arena Zagreb, otvoren za pomoć hrvatskom zdravstvenom sustavu u razdoblju covid-19 pandemije, zbrinut će pacijente oboljele od koronavirusa s područja Sisačko-moslavačke županije koji je stradao, sada već pod drugim i jačim potresom.

Nakon pregleda i utvrđivanje stanja zdravstvenih institucija zahvaćene potresom navedene županije, Stacionar Arena Zagreb bit će na raspolaganju za prihvat pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Od početka rada Stacionara Arena Zagreb otpuštena su 181 pacijent. Trenutno je u Stacionaru Arena Zagreb 19 pacijenata oboljelih od koronavirusa kojima se pruža kvalitetna zdravstvena skrb do potpunog oporavka i otpuštanja s liječenja. Pacijenti imaju lakše do srednje teške kliničke slike koje zahtijevaju daljnje liječenje kroz intervensku terapiju ili druge terapije koje nalaže njihovo cjelokupno zdravstveno stanje.

Medicinsko osoblje Stacionara Arena Zagreb trenutno čini 18 liječnika te 60 medicinskih sestara. Smjene liječničkih i sestrinskih timova su svakih 12 sati kako bi svi pacijenti imali 24-satni nadzor i zdravstvenu skrb.

Komentari