APSURDNO! Nakon samo tri mjeseca rada u Holdingu, trojica zaposlenika dobila 2,2 milijuna kuna otpremnina

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dok je gradonačelnik Milan Bandić “ležao” u Remetincu, njegova je zamjenica Sandra Švaljek 2015. godine zaposlila novu upravu Holdinga, izabranu na javnom natječaju. Bili su to Dejan Fičko, Matija Cvrlje i Krešimir Kvaternik koji će zbog otkaza koji su dobili nakon samo tri mjeseca rada sada dobiti otpremnine u iznosu od 716.000 do 783.000 kuna.

Odlučeno je to nakon višegodišnjeg spora na Županijskom sudu u Zagrebu, prenosi 24sata.

Naime, trojica bivših šefova Holdinga prema ugovoru imali su pravo na bonuse za ostvarivanje ciljeva, kao i otpremnine ako budu smijenjeni prije roka. A upravo se to i dogodilo, čim je Bandić izašao iz istražnog zatvora.

Zaključio je tada gradonačelnik kojem trojac nije bio po volji da je manji trošak isplatiti otpremnine nego davati plaću s bonusima pa su smijenjeni članovi uprave dogovoreno odlučili tražiti na sudu.

Nakon godina suđenja Županijski sud u Zagrebu na kraju je donio presudu u kojoj se tužiteljima nalože isplata otpremnina u sveukupnom iznosu od 2,23 milijuna kuna.

No jedan član uprave, Denis Nikola Kulišić izgubio je spor na Trgovačkom sudu, iako je imao apsolutno isti ugovor s istim uvjetima kao i ostalih troje.

Upravo zbog tog slučaja iz Zagrebačkog holdinga će na Vrhovnom sudu tražiti reviziju.

“Presuda Županijskog suda u potpunosti je suprotna pravomoćnoj presudi u slučaju Kulišića, koji je imao jednaka prava i radi se o istom činjeničnom stanju”, odgovorili su 24 sata iz Holdinga.

Komentari