APSURDNA ODLUKA: Zapečaćeni restoran na Trešnjevci i dalje smije dostavljati hranu

Photo: PUZ

Trešnjevački restoran “Passage kod Dragaša” koji je radio unatoč mjerama stožera policija je zapečatila. Vlasnik je uhićen, ali restoran će i dalje moći nastaviti s radom, jer su mu omogućene dostave.

Državni inspektorat zapečatio je samo dio objekta koji sadrži stolice i stolove, ali ne i dio koji omogućuje vršenje dostave. S obzirom na odredbe Odluke o zabrani rada, nije bilo osnove za pečaćenjem cijelog restorana.

“U slučaju kada ugostiteljski objekt temeljem Odluke Stožera o nužnim epidemiološkim mjerama može pripremati i dostavljati hranu i piće, a inspekcijskim nadzorom se utvrdi da isti pruža ugostiteljske usluge unutar ugostiteljskog objekta ili na terasi, turistički inspektor će donijeti usmeno rješenje o zabrani pružanja usluga koje se izvršava pečaćenjem namještaja namijenjenog za blagovanje. U konkretnom slučaju, predmetni ugostiteljski objekt može pripremati i dostavljati hranu i pića uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera na način propisan citiranom odlukom”, poručili su iz Inspektorata za Jutarnji list.

Ovo je prvi slučaj pečaćenja restorana od nastupanja drugog lockdowna. Svi do sada zapečaćeni objekti, njih ukupno osam, bili su kafići.

“Zbog nepridržavanja Odluke, turistički inspektori Državnog inspektorata su, od dana stupanja na snagu iste pa do 4. veljače ove godine, donijeli osam usmenih rješenja kojima su zabranili pružanje ugostiteljskih usluga ugostiteljima koji se nisu pridržavali odredbi Odluke, a navedena rješenja izvršena su pečaćenjem”, poručili su.

Uhićeni vlasnik kazneno je prijavljen za širenje i prenošenje zaraznih bolesti, a zatim pušten za slobodu. Zatečenim gostima izdane su obavijesti o počinjenom prekršaju.


Komentari