HSLS ŽESTOKO ‘OPRAO’ BANDIĆA: Skupe cijene skijanja na Sljemenu izazvale lavinu negativnih komentara

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Sezona skijanja na Sljemenu je započela, a cijene karata neki smatraju neopravdano visokima.

HSLS Podsused-Vrapče traži i ove godine od gradonačelnika Milana Bandića da što prije snizi cijene skijanja za pedeset posto. Naš prijedlog je da dnevna skijaška karta u tjednu bude 35 kuna, a vikendom 50 kn, Zagreb to može osigurati.

“Nekima je Sljeme jedina prilika za stati na skije i u ovo krizno vrijeme nemaju svi novce za otići na skijanje u inozemstvo. Tražimo da se u cjenik skijanja uvedu kategorije studenti, nezaposleni. Nezaposleni bi trebali imati besplatno skijanje. Za stanje u kojemu se nalazi skijalište na Sljemenu ova je cijena previsoka. Mali broj staza je otvoren, ljudi više čekaju u redu za sedežnici nego što skijaju jer je ona prespora.” poručili su.

Naveli su primjer skijališta u Austriji. “Bad Kleinkirchheim u Austriji sa sto dvadeset kilometara staza ima cijenu karte sto šezdeset kuna. Na Sljemenu su infrastruktura i uvjeti loši, svaka čast ljudima koji gore rade i iz postojećeg stanja izvlače najbolje. Svake godine se najavljuju novi bazen s vodom, produživanje staza, nova sedežnica i žičara. To se neće nikada ostvarit pogotovo žičara. FIS utrka Snježna kraljica je nešto najbolje što se desilo Zagrebu, ali i preko nje dođe dosta novaca koje bi trebali uložiti u skijalište. Dali se netko u gradu zapitao zašto agencije ne nude jednodnevna skijanja na Sljemenu nego za dvije do tri stotine kuna voze ljude u inozemstvo, tamo su bolji uvjeti tj. dobiveno uloženo. Pošto se naš gradonačelnik stalno uspoređuje sa Bečom i Austrijom onda nek usporedi naše i njihove uvjete na skijalištima. Mi kao ogranak HSLS-a iz GČ Podsused-Vrapče koja se jednim djelom nalazi na brdovitom djelu i ima puno ljubitelja skijanja smatramo da je naš zahtjev za smanjenjem cijena opravdan”, zaključili su.


Komentari