ANTE VRBAN OTVORIO VRATA STANA U ZAGREBU: Ovo je jedan od ljepših stanova koje ste vidjeli! (FOTO)

Goran Jakus/PIXSELL

Poznati arhitekt otvorio je vrata svog zagrebačkog stana.

“Imam sreću da radim ono što volim”, kazao je Ante Vrban u intervjuu za buro247 dok je po prvi put javnosti predstavio jedan od najljepših zagrebačkih stanova koji ste ikada vidjeli. Naime, posao ga vodi u inozemstvo, gdje provodi većinu vremena, a nakon Rusije u kojoj je radio dugi niz godina, trenutno je koncentriran na Veliku Britaniju gdje radi na jednom velikom projektu.

stan_ante_26_of_29.jpg.pagespeed.ce.AyE8OZimrO

Njegovu oazu mira, kako od milja naziva prozračan prostor od 200-ak kvadrata dijeli sa psom Zeusom.

stan_ante_2_of_29.jpg.pagespeed.ce.kdTY3lZgvI

stan_ante_5_of_29.jpg.pagespeed.ce.ffuwCjCM8H

”Prijatelji mi često kažu da moji prostori izgledaju kao ja i kako se mijenjam kroz vrijeme tako se mijenja i prostor. Samo baza ostaje ista”, kazao je Vrban i otkrio kako su radovi trajali više od godinu dana zbog materijala koji su stizali sa svih strana svijeta, a potom su detaljno obrađivani, kao što je bio slučaj s bijelim oniksom.

stan_ante_9_of_29.jpg.pagespeed.ce.mrGuVNJp_1

stan_ante_1_of_29.jpg.pagespeed.ce.Q9ykm_fTbq

Parket je također posebna priča, inspiriran brodskom palubom s dilatacijama od kaučuka. Prilikom uređenja Vrban je posegnuo u vlastitu kolekciju namještaja i tekstila.

stan_ante_21_of_29.jpg.pagespeed.ce.HEVucG8b1D

stan_ante_20_of_29.jpg.pagespeed.ce.Hlzcogwxbu

”Krevet, ormari, mramorni stolci, tepisi i tekstili su moja kolekcija. Volim pamuk, vunu i kašmir. Na tome se uvijek temelje materijali koje koristim u proizvodnji svog namještaja i asesoara. Imam dosta i detalja kuće Hermès. Volim njihove detalje za dom.”, ispričao je poznati arhitekt.

Izvor: buro247

Foto: John Pavlish


Komentari