(ANKETA) Podržavate li rad Ubera? ‘Taksisti organizirali nelegalan prosvjed i blokirali promet Vukovarskom’

businessofapps.com

Stigla je reakcija Ubera na prosvjed taksista, koji cijelog jutra blokiraju promet.

Zagrebački taksisti, uz pomoć nekoliko njih iz Splita i Dubrovnika od ranog jutra blokiraju promet Vukovarskom. Na jednu od najprometnijih prometnica u gradu parkirali su 600 do 700 automobila, a iz ubera su naglasili kako to predstavlja opasnost za građane.

“Smatramo da blokiranje grada predstavlja opasnost za građane i infrastrukturu grada. Blokiranjem grada najviše trpe građani, ali se takvim nepromišljenim odlukama šteti i poslovanju grada, gospodarstvu te se ograničava pristup javnim servisima.

U tijeku je turistička sezona diljem Hrvatske, a blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte. Ovakav pritisak je u današnje vrijeme neprihvatljiv i predstavlja relikt nekih prošlih vremena, te nije primjer moderne europske države. Smatramo da se problemi mogu rješavati na drugačiji način.

Uber potiče kretanje u gradovima, a u Hrvatskoj ga koristi više od 100.000 ljudi zato što je pouzdan, siguran i lako dostupan. Turisti iz čak 118 zemalja su koristili Uber tijekom ove godine.

U konstruktivnom smo dijalogu s predstavnicima vlasti te podupiremo donošenje nove regulative koja štiti pravo potrošača na izbor i promiče tržišno natjecanje”, priopćili su iz Ubera.

>>> Taksisti razbijesnili građane: ‘Ko vas *ebe, kad ste imali monopol derali ste kožu ljudima’

>>> Taksisti blokiraju promet u centru, izbjegavajte ove ulice

Komentari

Komentari

loading...