ANKA MRAK TARITAŠ OTVORILA STOŽER SVOJE KAMPANJE: ‘Mislim da je došlo vrijeme za promjene’

Facebook

Kampanju će voditi osobnim kontaktom.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, Anka Mrak Taritaš, otvorila je, u srijedu 21. prosinca, svoj stožer za kampanju u Vlaškoj u koji je pozvala sve volontere i građane koji su željni promjena u Zagrebu. U utrku za gradonačelnicu uvela je novosti, te je kritizirala trenutnu gradsku vlast.

“Ovo je prostor koji mi imamo u najmu od Grada Zagreba. To je inače bilo za korištenje jedne naše podružnice. Bio je dosta devastiran, pokrečili smo ga, kupili namještaj, osposobili grijanje. Ono što je važno jest da (ovo) bude topao, intiman prostor okupljanja, prostor u kojem će svi moći doći reći svoje ideje i svoje prijedloge ili ono što im je krivo.”, izjavila je Mrak Taritaš.

Istaknula je kako će kampanju za gradonačelnicu voditi osobnim kontaktom, putem društvenih mreža i internet stranice.

Po prvi put imamo i mogućnost doniranja od 10 kuna pa na više. Na taj način građani grada Zagreba zaista mogu sudjelovati u kampanji i biti jednako tako sudionik promjena koje mi želimo u gradu Zagrebu. To doniranje govori o javnom transparentnom načinu vođenja kampanje. Pozivam sve kandidate da jednako tako čine, ali ono što želim je da takvo bude upravljanje gradom Zagrebom.”, rekla je kandidatkinja za gradonačelnicu.

Mrak – Taritaš smatra da dosadašnja vlast gradom nije upravljala transparentno te je naglasila kako je došlo vrijeme za promjene.

“Car je gol. Gledajte, 16 odnosno 17 godina je (njegove) vladavine bilo i stvarno mislim, ne samo na intimnoj nego i na razumskoj strani, da je došlo vrijeme za promjene. Ovaj grad treba promjene, treba drugačiji način upravljanja, ovom načinu upravljanja je došao kraj.”, kazala je.

Izglasavanje proračuna ju nije iznenadilo

Osvrnula se i izglasavanje proračuna za sljedeću godinu rekavši da to nije bilo nikakvo iznenađenje.

“Gospodin Bandić i HDZ su se već u nekoliko navrata vrlo uspješno dogovarali i svoje nekakve ljubavi su i tajno i javno pokazivali. Prema tome, nije ništa neobično da je taj proračun izglasan.”, komentirala je Mrak – Taritaš.

Poručila je također i kako u slučaju da ona postane gradonačelnica neće biti neispunjenih obećanja, donosi Radio Sljeme.

“Dvije trećine građana je pokazalo da želi promjene u gradu Zagrebu. Meni je na onoj intimnoj strani do ovog grada stalo, stalo mi je do toga da ovaj grad ima budućnost. A na nekakvoj razumskoj strani, sve do sad što sam radila, kad sam započela jedan projekt ja sam ga i završila. Dakle, ja neću imati u svojoj kampanji brdo nekakvih obećanja. Ono što obećam sam spremna i napraviti, a spremna (sam) i preuzeti odgovornost ako ću kasniti ili neću napraviti.”, odlučna je Anka Mrak – Taritaš.

Podsjetimo, ova kandidatkinja slovi za najveću prijetnju aktualnom gradonačelniku, a hoće li uspjeti osvojiti njegov dugogodišnji tron Grad Zagreb, odlučit će građani na izborima u svibnju.

>>>PUHOVSKI: Pernar bi bio jak kandidat za Zagreb, no protiv Bandića šanse ima samo jedna osoba u idućem scenariju


Komentari