ANKA MRAK – TARITAŠ: ‘Nedopustivo je da pojedini dijelovi Zagreba nemaju kanalizaciju’

Facebook/Anka Mrak-Taritaš

Potpredsjednica HNS-a na konferenciji za medije dotaknula se pitanja kanalizacije u Zagrebu.

„Nažalost, Zagreb je zbog lošeg upravljanja prepun apsurda. Jedan od apsurda je postojanje lokacija u Zagrebu koje nemaju kanalizaciju“, istaknula je u subotu na konferenciji za medije predsjednica HNS-a Grada Zagreba,potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš.

Zagrebački HNS-a konferenciju za medije održao je u Donjem Prekrižju koje je upravo primjer lokacije koja ima prekrasan pogled na cijeli Zagreb, ali nema riješeno pitanje kanalizacije.

„Građanima Zagreba moraju biti omogućeni temeljni standardi, svi trebaju imati struju, vodu, odvodnju, asfaltiranu cestu, školu i vrtić. Nelagodno se osjećamo s velikim brojem fontana koje gradonačelnik radi zato jer može dok s druge strane postoje brojni građani koji nemaju pristup temeljnoj komunalnoj infrastukturi“, rekla je Mrak-Taritaš i podsjetila
kako se prilikom potpisivanja sporazuma za ulazak u EU, Hrvatska obvezala da će kroz 5 godina riješiti kanalizaciju.

„Cijela Hrvatska i svi njeni građani trebaju imati isti standard, a lokacije poput Donjeg Prekrižja pokazatelj su da istogstandarda za sve građane nema ni u Zagrebu“, ističe Mrak-Taritaš.

„Uloga grada je da gradi infrastrukturu. Potrebno je sve analizirati, vidjeti gdje nema odgovarajuće kanalizacijske mreže i napraviti kratkoročne projekte s ciljem rješenja ovoga problema koji bi se mogao riješiti u šest mjeseci, samo da se želi“, smatra HNS Grada Zagreba.


Komentari