Andrija Mikulić: ‘HDZ je spreman, kandidata ćemo predstaviti uskoro’

U emisiji Zagrebački gradski informator na Jabuci TV gostovao je Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Mikulić se u emisiji osvrnuo na dvije točke povučene s dnevnog reda Gradsje skupštine, te kazao da su rekli da će biti korektiv Milanu Bandić, stoga nisu mogli podržati dvije točke i drago im je, kaže, da su ih uvjerili da ih sam povuče.

Obnova pročelja višestambenih zgrada nije dobro definirana, nećemo samo bojiti fasade, nego treba postaviti i toplinsku izolaciju. Isto tako, prema tom prijedlogu grad je podijeljen na tri zone, A, B i C, a građani su financijski nejednaki, što nije dobro. Druga stvar je proširenje OŠ Alojzija Stepinca. Nismo mogli dozvoliti da se 30 milijuna kuna da u deset godina, a da grad od toga nema ništa. Neka pronađu drugo rješenje”, kazao je Mikulić.

 Andrija Mikulić istaknuo je tada na Gradskoj skupštini kako nije u redu da Zagrepčani s rubnih dijelova grada plaćaju fasade onima iz centra.


>>> Gotovo nitko ga nije podržao: Bandić s dnevnog reda povukao prijedlog o sufinanciranju fasada

Tri ključna problema u Zagrebu

Nadalje, naveo je da su gradu Zagrebu postoje tri ključna problema: otpad, promet i neplaniranje.

Podsjetio je da su na posljednjoj sjednici imali izvješće o radu Čistoće.

“Smanjili su odvoz na dva puta tjedno da bi fiktivno pokazali veći dobitak, ali svrha podružnica nije gomilati dobitak nego poslovati na nuli. Kante su pretrpane i to ne valja”, istaknuo je Mikulić.

Osvrnuo se i na svoj dosadašnji rad na mjestu predsjednika Gradske skupštine, piše Zagrebancija.

“Mislim da sam primirio rasprave; nema više oštrih rasprava i neugodnih komentara. Radimo po poslovniku. Otvorio sam Skupštinu svima, ona nije naša nego od građana Grada Zagreba“, kazao je Mikulić.

HDZ ima svog kandidata

Što se tiče lokalnih izbora, Mikulić tvrdi da je HDZ spreman.

“HDZ ima svog kandidata, predstavit ćemo ga početkom ožujka. Na izbore idemo svi zajedno, osvojit ćemo Grad Zagreb. Nije stvar samo u gradonačelniku, nego u mjestima u Skupštini – i Milan Bandić je bez zastupnika kao mornar bez broda”, zaključio je Mikulić.

Hoće li se Bruna Esih upustiti u utrku za metropolu?

Do sada se spominjalo preko nekoliko HDZ – ovih kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba od Prgometa, Reinera do Bienfeld i Hasanbegović, a sada i Brune Esih. Sve je to pokazatelj ili nezainteresiranosti ili neodlučnosti, što svakako nije dobro. Ako HDZ nema ljude za Zagreb to je za zabrinuti se, a jednako tako i ako ih ta tema ne zanima.

Da je atmosfera zategnuta pokazuje i Jandroković koji o lokalnim izborima nije imao previše komentara te pomalo umorno poručuje da se tu nema što komentirati premda nas od izbora dijeli svega 2 mjeseca i svi iole zainteresirani za politiku komentiraju upravo tu temu. Uz to, dodao je kako će se idućih dana sve znati što djeluje kao ispunjavanje formalnosti.

Bruna Esih nije bila dostupna za komentare o vlastitoj kandidaturi, no u razgovoru za Maxportal poručuje kako još ima vremena.

No, u krugovima bliskim njoj vlada mišljenje kako je Bruna Esih praktički već odlučila da se upustiti se u utrku za metropolu, iako će s objavom još sačekati. Navodno se već priprema strategija za izbore, slaže se lista, prave procjene… Za financiranje kampanje, kažu, neće biti problema jer postoji sasvim dovoljan broj ozbiljnih poslovnih ljudi koji nisu zadovoljni niti ovom Vladom niti ovakvim HDZ-om, ali niti premijerom Andrejom Plenkovićem.

Gospođa Bruna Esih, osjetno prehlađena, u telefonskom razgovoru za Maxportal nije potvrdila kandidaturu. Kazala je da je razgovarala s novinarkom Globusa i navela da je posljednjih dana mnogi to pitaju, ali nije potvrdila da će se upustiti u utrku za gradonačelnicu Zagreba.

“Posljednjih dana ozbiljno sam prehlađena i na prvom mjestu mi je riješiti zdravstvene poteškoće, a o mojoj kandidaturi očito više brinu neki drugi nego ja”, kazala je Esih te dodala da se i odlučila za kandidaturu i kampanju sigurno je ne bi ovako najavila.

>>> POLITIČKI ANALITIČAR ZA ZAGREB.INFO: ‘Esih nema šanse, nasjela je na patku Puhovskog’

Komentari