Anamarija je 15-godišnjakinja poginula u potresu: ‘Sada s anđelima svira u nebeskom zboru’

Foto: Zagreb.info

U samo deset sekundi koliko je trajao potres u Zagrebu tog 22. ožujka prošle godine, život djevojčice Anamarije Carević (15) iz Đorđićeve ulice u centru Zagreba, počeo se gasiti. Na nju su se urušili komadi dimnjaka dok je spavala. Hitna ju je odvezla u bolnicu, no preminula je drugi dan. Ozljede su bile preteške.

“Duboko vjerujemo da Anamarija živi u boljem svijetu, kod Boga, kamo mi svi idemo. Ona je među nama, samo nije fizički prisutna. To je jedini način na koji možemo dalje živjeti”, rekla je časna sestra Marijela Žuro za 24sata. Vjeroučiteljica je u Palmotićevoj, a uz Anamariju je bila gotovo cijeli njezin život. Marijela govori kako je Anamarija uvijek dolazila vježbati tamburicu. Radila je to s ljubavlju.

“Uvijek je žurila da dođe prva i da ju odmah ugrabi. Iako nije jednostavno vježbati tamburicu, zabole vas jagodice, ali njoj to nije bio problem. Vjerujem da sada negdje gore s anđelima svira u nebeskom zboru”, ispričala je tiho časna sestra.

Zbog sudbine Anamarije slomio se i Ivan Matić, župnik župe Presvetog Srca Isusovog, koji se rasplakao kada je saznao da je u potresu teško ozlijeđena djevojčica iz njegove župe.

“Odmah sam nazvao njezine roditelje, već su s njom bili u Klaićevoj bolnici. Čuo sam da je Hitna pomoć relativno brzo stigla te da je tata svoju teško ozlijeđenu kći uspio reanimirati prije njihova dolaska. Odmah smo sve naše prijatelje i molitvene zajednice pozvali na molitvu za Anamariju. Ta neizvjesnost trajala je cijelu noć, a drugi dan oko 17 sati njezinim roditeljima iz bolnice su javili da je preminula”, s tugom se Ivan prisjetio za 24sata.

Pozvao je sugrađane da u utorak 23. ožujka u 19 sati na prozorima upale svijeću na spomen jedine žrtve zagrebačkog potresa, a vjernike da im se pridruže u molitvi za Anamariju.


Komentari