Analiza otkriva: U otpadnim vodama Zagreba povećana koncentracija marihuane

Analizom urinarnih biomarkera droga u otpadnim vodama Zagreba potvrđen je daljnji trend povećanja potrošnje kanabisa i u ovoj godini, javlja Večernji list.

Kako je riječ o neslužbenim rezultatima, nije još predstavljen konkretan podatak o kolikom povećanju je riječ. Informaciju je na jučerašnjem okruglom stolu na temu legalizacije kanabisa u medicinske svrhe prenijela dr. Ivana Portolan Pajić.

Zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo istaknula je da su ti rezultati važni pri donošenju i provedbi kvalitetnih mjera prevencije i suzbijanju zloporabe droga.

Među ostalim sudionicima, dr. Ivan Čelić, psihijatar Klinike za psihijatriju Vrapče rekao je kako se u toj bolnici susreću s puno slučajeva mladih ljudi koji su na hitnoj psihijatrije završili upravo nakon pretjerane konzumacije marihuane.

Struka je stoga istaknula da zakonski konoplju smiju uzgajati pravne osobe koje za to imaju dopuštenje Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode te da se smije koristiti u terapeutske svrhe kod konkretnih stanja.


Komentari

loading...
-->