ANA KARAMARKO O ‘AFERI DRIMIA’: Znam tko je osoba koja je objavila ugovor!

ana karamarko
Zarko Basic/PIXSELL

Supruga potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka za Večernji list komentirala je slučaj koji je uzdrmao hrvatsku javnost. 

Nakon što je tjednik Nacional objavio vijest kako je lobist mađarkog MOL-a Josip Petrović preko svoje tvrtke plaćao usluge tvrtke Drimia u vlasništvu Ane Karamarko, ona je za Večernji list komentirala cijeli slučaj.

Ana Karamarko istaknula je kako je suradnja njezina PR tvrtke Drimia i Peritus savjetovanja, tvrtke Josipa Petrovića, trajala od 1. veljače 2012. do 31. prosinca 2015. godine. S obzirom da se radi o ugovoru između dvije privatne tvrtke, Ana Karamarko otrkila je kako je ovaj privatan dokument izašao u javnost.

“Ovo je iznimno mučna situacija i još jedan politički napad na mojeg supruga u kojem sam ja sredstvo. Jako sam uzrujana da netko koristi mene i moj posao. Ovo je pokušaj kompromitiranja, narušavanja ugleda i atak i na moju osobu, moju reputaciju, moj posao i, najvažnije, na moje dostojanstvo. Što se otuđenja tiče, znamo tko je uključen u ovaj napad, tko je bio u doticaju s dokumentima moje tvrtke i medijima. Ako se nastavi s ponavljanjima ovakvih optužbi, bit ću prisiljena poduzeti nužne mjere“, rekla je Ana Karamarko.

Suradnja započela prije nego je Karamarko postao šef HDZ-a

Isto tako, na pitanje novinarke Večernjaka, Ana Karamarko objasnila je koliko je točno trajala suradnja i kada je ona točno završena. “Prije svega, ugovor koji je objavio Nacional nije ugovor po kojoj se naša suradnja odvijala, već jedna od verzija ugovora koje smo razmatrali na početku i koju je očigledno netko otuđio i grubo iskoristio. Suradnja tvrtki Drimia i Peritus savjetovanja započela je 1. veljače 2012. godine i raskinuta je 31. prosinca 2015. godine. Ta suradnja bila je obična i dostupna informacija, u skladu sa svim zakonima i običajima profesije, a, kako vidite, započela je i prije nego je moj suprug postao predsjednik HDZ-a. Sve je to, posebno trajanje i financijski iznosi, lako provjerljivo u poslovnim knjigama moje tvrtke,” objasnila je.  

Uz to, direktorica tvrtke Drimia objasnila je nesuglasice oko iznosa kojeg je primila od Petrovićeve tvrtke. Prema ugovoru koji je objavio Nacional radilo se o 60.000 eura u dvije godine bez PDV-a, dok Ana Karamarko tvrdi drugačije.  “Kako sam i rekla, iznos je s uračunatim PDV-om. Ugovor koji je objavio Nacional jednostavno nije točan, što dovodi u pitanje vjerodostojnost izvora na kojem je Nacional izgradio svoju tendencioznu priču” zaključila je direktorica tvrtke, Ana Karamarko, piše Večernji.hr. 

>>>POPRILIČNO NELOGIČNO: Izjave Ane Šarić ne poklapaju se s onim što piše u ugovoru!

>>>JASNA PORUKA TOMISLAVU I ANI KARAMARKO: Oglasila se šefica Povjerenstva za sukob interesa!


Komentari